28 Şubat'ın Aktörlerine Şafak Baskını

28 Şubat'ın Aktörlerine Şafak Baskını
28 Şubat ile ilgili soruşturma kapsamında 30 civarında yerde arama yapılıyor. Evi arananlar arasında Çevik Bir'de var.

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında 30 civarında yerde arama yapıldığı ve emekli Orgeneral Çevik Bir hakkında gözaltı kararı çıkartıldığı bildirildi.

Aramalar bu sabah saat 08.00 itibarıyla başladı. Arama yapılan yaklaşık 30 adres, Ankara ve İstanbul'un da aralarında olduğu değişik illerde bulunuyor.

31 KİŞİYE GÖZALTI KARARI

HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, 28 Şubat sürecine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında 31 kişi hakkında arama ve gözaltı kararı bulunduğunu bildirdi.

Hamsici, basınla tanışma toplantısında gazetecilerin soruşturmaya ilişkin sorularını yanıtladı.

Soruşturma kapsamında 31 kişi hakkında arama ve gözaltı kararı bulunduğunu söyleyen Hamsici, Çevik Bir ve Abdullah Kılıçarslan'ın da aralarında bulunduğu bazı isimlerin gözaltına alındığını öğrendiklerini aktardı.

GENERALLERİN EVİNDE ARAMA

28 Şubat sürecine yönelik olarak malkeme kararıyla başlatılan yeni dalgada evi arananlar arasında dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir'in de bulunduğu belirtildi.

Yeni dalgada evi aranan eski komutanlar arasında emekli Tuğgeneraller Abdullah Kılıçarslan, İdris Koralp'in de bulunduğu kaydedildi. 28 Şubat döneminin Genelkurmay Genel Sekreteri Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın da evi aranan eski komutanlar arasında bulunduğu kaydedildi.

FENERBAHÇE ORDUEVİ'NDE HAREKETLİLİK

Ankara merkezli yürütülen 28 Şubat sürecine ilişkin soruşturma kapsamında İstanbul'da aramalar sürüyor. Bu kapsamda Fenerbahçe Orduevi'nde de arama yapıldığı iddia edildi. Orduevindeki hareketlilik ve önünde bekletilen ambulans dikkat çekti.