28 Şubatta 9 Kişi Daha Tutuklandı

28 Şubatta 9 Kişi Daha Tutuklandı
"28 Şubat" soruşturmasının üçüncü dalgasında gözaltına alınanlardan 9'u tutuklandı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında eski Jandarma Genel Komutanı emekli orgeneral Fevzi Türkeri'nin de bulunduğu 9 kişi tutuklandı. 2 kişi ise serbest bırakıldı.

28 Şubat Soruşturması kapsamında gözaltına alınan Emekli Org. Fevzi Türkeri, Emekli Korg. Yıldırım Türker de aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklandı.

Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı vekilliği'nin yönettiği 28 Şubat soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen ve dönemin Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Fevzi Türkeri'nin de aralarında bulunduğu 9 asker tutuklandı.

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından sürdürülen 28 Şubat soruşturmasının 3. dalga operasyonu kapsamında Ankara, İstanbul, İzmir ve Kars'ta aramalar yapıldı. Emekli askerlerle ilgili aramayı Terörle Mücadele Şube ekipleri, muvazzaf subaylarla ilgili arama çalışmasını ise Merkez Komutanlığı ekipleri yürüttü.

Operasyon kapsamında aralarında dönemin Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Fevzi Türkeri ile Batı Çalışma Grubu (BÇG) Kriz Masası'nda görevli emekli Korgeneral Orgeneral Yıldırım Türker'in de bulunduğu, 7'si emekli, 6'sı muvazzaf olmak üzere10 asker, gözaltına alınmıştı.

Şüpheliler; 'hükümeti ortadan kaldırmak' ile suçlanıyordu.

TOPLAM 35 TUTUKLU

Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekilliğinin yürüttüğü soruşturmada ilk dalga 12 Nisan'da gerçekleşmiş, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir dahil 18 kişi tutuklanmıştı.

19 Nisan'daki ikinci dalgada da dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak dahil 8 kişi tutuklanmıştı.

Üç dalga sonunda soruşturma kapsamında tutuklanan kişi sayısı 35'e yükseldi.