3 bin 700 metrede 'horon' keyfi

3 bin 700 metrede 'horon' keyfi
Artvin'in Yusufeli ilçesi Bıçakçılar köyünde bulunan 3 bin 700 metre yüksekliğindeki Masis Dağı'na çıkan bir grup dağcı horon oynadı.

Artvin'in Yusufeli ilçesi Bıçakçılar köyünde bulunan 3 bin 700 metre yüksekliğindeki Masis Dağı'na çıkan bir grup dağcı, çalınan tulum eşliğinde horon oynadı, Ağustos ayına rağmen kar yemeninin keyfini yaşadı.

Artvin'in Yusufeli ilçesi ile Rize'nin Arhavi ve Fındıklı ilçeleri sınırlarının kesiştiği 3 bin 700 metre yüksekliğindeki Masis Dağı, çok az insanın çıkabildiği bir doğa harikası. Yusufeli ilçesi Bıçakçılar köyünde yaşayan bir grup dağcı, geçen Çarşamba günü Çorakhaket Yaylası'nda gece saat 22.00 sıralarında dağa çıkmak için yola çıktı.

Sarıgöl İlköğretim Okulu Müdürü Selim Sılacı, eşi Semine Sılacı, gazeteci Yaşar Keçeci, üniversite öğrencisi Gamze Aydın ile Murat Çakır, amatör dağcı Fevzi Gedik, Fatih Çakır, Fatma Çakır, Dugur suyunu geçerek Masis Dağı'nın eteğine çıktı. 10 saatlik heyecanlı ve yorucu bir yolculuktan sonra dağın zirvesine çıkan gruptan gazeteci Yaşar Keçeci, yarı yolda botunun yırtılmasına rağmen çoraplarla yolculuğu güç de olsa başarılı bir şekilde tamamladı. Ağustos ayına rağmen dağda bulunan karı da yiyen dağcı grup, Selim Sılacı'nın çaldığı tulum eşliğinde horon oynadı.

Turizm açısından daha keşfedilmemiş doğal güzellikleri gören grup bölgenin acilen turizme kazandırılması gerektiğini söyledi. Grup, Masis Dağı'na çıkmayı gelenekselleştireceklerini de belirtti.