"3 büyükler"de yolcular belli! İşte o isimler

"3 büyükler"de yolcular belli! İşte o isimler
Spor Toto Süper Final'le heyecanın tavan yapacağı 2011-12 sezonunun sonu yaklaşırken, "3 Büyükler"in sezon sonu kadroda düşünmediği isimler de netleşmeye başladı.

Futboldaki "Şike davası"nın gölgesinde devam eden 2011-12 sezonunda Spor Toto Süper Final heyecanı yaklaşırken, bu dönemde iç transferde de büyük hareketliliğin yaşanması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıllara oranla bu sezon iç transferde şu ana kadar daha durgun bir dönem geçiren "3 Büyükler"in, sezon sonu kadroda düşünmediği isimler de netleşmeye başladı.

"3 Büyükler"den Fenerbahçe, iç transferde şu ana kadar hiçbir futbolcuya yeni sözleşme teklifinde bulunmazken, Sarı-lacivertliler sadece teknik direktör Aykut Kocaman'la nikah tazeledi.

Fenerbahçe'de sezon sonu sözleşmesi bitecek olan 8 futbolcu bulunuyor. Bu isimler şöyle: "Emre Belözoğlu, Selçuk Şahin, Reto Ziegler, Joseph Yobo, Bekir İrtegün, Fabio Bilica, Mert Günok, Serkan Kırıntılı."

Bu futbolculardan Emre Belözoğlu, Fabio Bilica ve Serkan Kırıntılı'nın takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılırken; Selçuk Şahin, Bekir İrtegün ve Mert Günok'la sözleşme yenilenmesi bekleniyor.

Kiralık olarak forma giyen Joseph Yobo ve Reto Ziegler'in de büyük ihtimalle yeni sezonda Sarı-lacivertli formayı giyeceği öğrenildi.

Bu arada Fenerbahçe'de sözleşmesi devam etmesine rağmen teknik direktör Aykut Kocaman'la sorun yaşadıkları öne sürülen Gökhan Gönül ve Semih Şentürk'ün de sezon sonunda Sarı-lacivertli ekipten ayrılması kuvvetle muhtemel gözüküyor.

BEŞİKTAŞ'TA 6 FUTBOLCUNUN SÖZLEŞMESİ BİTİYOR

Beşiktaş'ta başkanlık koltuğuna oturan Fikret Orman'ın, Spor Toto Süper Final öncesi Carlos Carvalhal'in yerine teknik direktörlük görevine yeniden Tayfur Havutçu'yu getirdi. Ancak kulislerde bu birlikteliğin de uzun süreli olmayacağı konuşuluyor...

Tüm bu belirsizlik ortamında Siyah-beyazlılar'da sezon sonu sözleşmesi bitecek olan 6 futbolcu bulunuyor: "Tomas Sivok, Sidnei, Edu, Bebe, Mehmet Aurelio, Rüştü Reçber."

Beşiktaş'ın, bu isimler arasından sadece 2'si için masaya oturması bekleniyor. Siyah-beyazlılar'ın Tomas Sivok'tan yıllık ücretinde ciddi oranda indirim isteyeceği, Manchester United'dan kiralanan Bebe için de İngiliz kulübünün nabzını yoklayacağı iddia edildi.

Beşiktaş'ın ayrıca, Rüştü Reçber'e jübile teklif edeceği, Mehmet Aurelio'nun yanı sıra kiralık olarak forma giyen Sidnei ve Edu'yla da sözleşme yenilemeyeceği öğrenildi.

GALATASARAY'DA TEK BELİRSİZLİK FELIPE MELO'DA

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın aksine iç transferde çok daha rahat gözüken Galatasaray, devre arasında genç futbolcusu Semih Kaya'nın sözleşmesini 2015-16 sezonuna dek uzattıktan sonra geçtiğimiz haftada da teknik direktör Fatih Terim'le yola devam edileceğini açıklamıştı.

Buna karşın Sarı-kırmızılılar'da sezon sonu sözleşmesi bitecek 7 futbolcu bulunuyor: "Felipe Melo, Sabri Sarıoğlu, Necati Ateş, Servet Çetin, Ayhan Akman, Aykut Erçetin, Erhan Şentürk."

Sarı-kırmızılılar'da sözleşmesi biten isimler arasında en önemli isim olarak Brezilyalı yıldız Felipe Melo dikkat çekiyor.

Juventus'tan kiralanan Felipe Melo için Galatasaray'ın, İtalyan kulübüne yeni bir teklif yapması beklenirken; Brezilyalı yıldız da, Sarı-kırmızılı kulüpte kalmak istediğini söyledi.

Bunun yanı sıra teknik direktör Fatih Terim, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamayla tecrübeli futbolcular Necati Ateş ve Sabri Sarıoğlu'nun yeni sezonda da kadroda olacağını ifade etti.

Bu sezon Galatasaray'da forma şansı bulamayan Servet Çetin, üçüncü kaleci konumundaki Aykut Erçetin ile Karşıyaka'da kiralık olarak forma giyen Erhan Şentürk'ün ise, sezon sonunda Sarı-kırmızılı kulübe veda etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Bu arada sözleşmesi biten futbolculardan Ayhan Akman da daha önce yaptığı açıklamada, bu sezon sonunda futbol kariyerine nokta koyacağını söylemişti.