3 çocuk sözünü verene gelinlik bedava!

3 çocuk sözünü verene gelinlik bedava!
Vali Hakan Yusuf Güner evlenmek isteyen genç damat ve gelin adaylarına bir çağrıda bulundu.
Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, "Maddi durumu iyi olmayan evlenmek isteyen kızlarımız yada damatlarımız bize müracaat etsinler. 3 çocuk yapmak şartıyla gelinlikleri bizden" dedi.

Kırıkkale Halk Eğitim Müdürlüğü ve İş Kur İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla Tahir Aktaş Toplum Merkezi tarafından düzenlenen ev mefruşatı, takı tasarım, gelinlik ve tel kırma kursları sona erdi. Kurs boyunca yapılan el emekleri, Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda beğeniye sunuldu.

Serginin açılışına Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve eşi Nebahat Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, İl yöneticileri ve kursiyerler katıldı. Tahir Aktaş Toplum Merkezi'nde görev yapan Hülya Merdan, Nihal Cantürk ve Reyhan Yılmaz tarafından verilen eğitim sonucunda dikilen 50 adet gelinlik ise ihtiyaç sahibi yeni evlenecek çiftlere verilecek.

Konu hakkında bir açıklama yapan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf, "Buradan ilan ediyoruz. Fakir olan, maddi durumu iyi olmayan evlenmek isteyen kızlarımız yada damatlarımız bizlere müracaat etsinler. 3 çocuk yapmak şartıyla gelinlikler bizden" dedi.
 
Kırıkkale'de bu tür çalışmaların ciddi bir ivme oluşturduğunu dile getiren Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise, Halk Eğitim Müdürlüğünün önemli katkısının olduğunu söyledi. Korkmaz, "Bundan sonra inşallah satış merkezi ve teşhir merkezi ile yeni yerlerimizi oluşturacağız" diye konuştu.