3 Döneme Takılan AKPliler Ne Yapacak?

3 Döneme Takılan AKPliler Ne Yapacak?
Başbakan Erdoğan, 3 dönem sınırlamasına takılan AKP'lilerin neler yapacağına ilişkin ilk kez bu kadar net açıklamalar yaptı.

Erdoğan, 3 dönem sınırlamasından vazgeçmeyeceklerini, bu sınırlamaya takılan AKP kurmaylarından yararlanmaya devam edeceklerini söyledi.

"Kaliteli insan" yetiştirmenin zorluğuna dikkat çeken Başbakan Erdoğan, 3 dönem sınırlamasına takılan AKP'lilerin neler yapabileceğine ilişkin şunları kaydetti: Biz bu yola çıkarken arkadaşlarımıza hep şunu telkin ettik. Özellikle dava adamı olmak, biz bir davanın müntesipleri olarak bir defa geriyi tıkamayacağız. İleriye sürekli insan yetiştirmemiz lazım. Amerika'da adam 2 dönem başkanlık yapıyor ve gidiyor. Bir daha da dönüşü yok. Biz bu işi böyle yapmayacağız. 3 dönem arka arkaya bu işi yaptıktan sonra milletvekili arkadaşımız bir dönem ara verecek. İsterse dönebilir. İsterse vakıf ve başka hizmetlerde bulunabilir. Think thank kuruluşlarımızda hizmet verebilir. ABD ve Batının bazı kuruluşları think thankla dünyaya fikir ihraç ediyorlar.  Biz bu konuyla ilgili çok girişimlerde bulunduk. İstiyorum ki, bu tür arkadaşlarım bu kuruluşlarla beraber uluslararası camiada yer edinelim. Benim kaliteli arkadaşlarımla beraber bu süreci çok daha güçlü kılacağız. Bu arkadaşlarımı başka vazifeler de bekleyebilir. Bu arkadaşlarımız kopmayacaklar. O bağ devam edecek.