"3 Kasım Türkiye İçin Bir Milattır"

"3 Kasım Türkiye İçin Bir Milattır"
Başbakan Erdoğan, "3 Kasım'da cumhuru hor gören Cumhuriyet istismarcıları gitti, cumhuru kucaklayan gerçek Cumhuriyetçiler geldi'' dedi.

AK Parti'nin eylül ayı sonundaki 4. Olağan Büyük Kongresi'nin ardından 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Kızılcahamam'da başladı. Başbakan Erdoğan, "3 Kasım'da ortaya çıkan sonuç sadece AK Parti'nin bir başarısı değildir. 3 Kasım tarihi milletin kötü gidişe dur demesidir. Darbeci zihniyet gitti. İleri demokrasiye inanan bir anlayış geldi. Millete hizmet edenler geldi." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, ''Bu hareketin temelinde milletimizin binlerce yıllık şanlı tarihinden süzülüp gelen bir cihanşümul anlayış vardır. AK Parti, Selçuklu coğrafyasının, 4 kıtaya yayılan 600 yıllık Osmanlı Devleti'nin, 89 yıllık Cumhuriyetimizin birikimi üzerinde yükselmiş bir siyasi harekettir'' dedi

Erdoğan, ''Biz, 1920'de Büyük Millet Meclisi'ni yegane meşruiyet kaynağı olarak kabul ederek kurtuluş mücadelesini başlatan Gazi Mustafa Kemal'in, 1950'de 'yeter söz milletindir' diyerek demokrasi bayrağını açan Menderes'in, 1983'te milletin desteğiyle kalkınma hamlesi başlatan Özal'ın, 1996 yılında vesayet yönetimine karşı milletin tercihiyle iktidara gelmeyi başaran Erbakan'ın takip ettikleri yolu izleyerek bugünlere gelmiş bir siyasi partiyiz'' şeklinde konuştu.

3 Kasım'da zihniyet devrimi gerçekleşti

Başbakan Erdoğan, ''3 Kasım, bu aziz milletin siyasete, yönetime el koymasıdır. Kötü gidişe 'dur' demesiydi. 3 Kasım'da sadece bazı partiler iktidardan düşüp, yeni bir parti iktidara gelmedi. Esasında büyük bir zihniyet devrimi gerçekleşti. Milli iradeyi değil kendi grup çıkarlarını esas alarak, Türkiye'yi krizler ülkesi haline getiren bir anlayış devrildi, milletin iradesini yücelterek, güven ve istikrarı tesis eden bir anlayış yönetime geldi. Onlarca yıldır Türk siyasetinin üzerine karabasan gibi çöken darbeci, vesayetçi elitist zihniyet gitti, ileri demokrasiye, hak ve özgürlüklere inanan bir anlayış geldi. Millete efendilik taslayanlar gitti, millete hizmetkar olanlar geldi. Cumhuru hor gören, Cumhuriyet istismarcıları gitti, cumhuru kucaklayan, onu bağrına basan gerçek Cumhuriyetçiler geldi'' dedi.

Özel hastanelerden daha fazla yararlanılacak

Vatandaşların özel hastanelerden daha fazla yararlanması için çalışmaların sürdüğünü de belirten Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
''Şu anda kanunu Meclis'e gönderiyoruz ve bu kanunu çıkartacağız. Çünkü ne SSK ne Emekli Sandığı şu anda verimli değil ve biz bunlarla da kalmayacağız. Özel hastanelerden de isteyenler, SGK'dan anlaşma yaparlarsa oralardan da benim köydeki çiftçi kardeşim, köylü kardeşim gelip istifade edebilecek''

4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİ

Yola çıkarken temel taş söyledik: Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet Eğitimde yeni bir dönem başlattık. Bütçede eğitime verilen payı 7,5 milyardan 39 milyara çıkardık. Bazı aksaklıklar olabilir, bu düzelecek İsteyenlere Kuran-ı Kerim dersi verilecektir. Hamdolsun ki başvurular oldukça fazla. Zorlama yok. 470 bin civarında öğrenci müracaat etmiş Nelerin engellendiğini göstermesi bakımından bu çok önemli.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Bazı TV kanallarında "ben öğretmen oldum atanmıyorum" diyen insanlar var. 10 yılda 358 bin öğretmen atadık. Herkes öğretmen olabilir. Ama atama için devletin imkanlarının müsaade etmesi lazım. Bodrum katlarında beden dersi yapılırdı. Şimdi spor salonlarına geçiyoruz.

Osmanlı'dan beri süren harç uygulamasına son verdik. Her ilde üniversite kurarak gençliğin bütünleşmesini sağlamayı amaçladık Burs, kredi ve beslenme yardımlarını arttıracağız. Beslenme yardımı artmış olacak Doktora, öğrencilere 780 lira ödüyoruz...

YARGI KENDİNİ DEĞİŞİME TABİ TUTSUN

Yargı da, yürütme de, yasama da kendini değişime tabii zihni noktada değişime tabii tutmalı. Ben yaptım olmaz Adalet Sarayı ismini de biz koymadık halk koydu. Yüksek yargının iş yükümü azalttık...

ULAŞIM HİZMETLERİ

Türkiye'de milletimizin literatüründe bölünmüş yol yoktu. Bunu AK Parti yarattı. 15 bin 800 kilometre duble yol yaptık 3. boğaz köprüsünü ve otoyolu 2015 yılında hizmete açıyoruz.

TAKSİM MEYDANI’NDAKİ ÇALIŞMA

Ana muhalefetçiler var ya, yandaşlar var ya hani biz cumhuriyetçiyiz diyenler buna da karşı çıktılar. Taksim'de bir dernek kurmuşlar hayırlı olsun. Taksim'de çalışma yapıyoruz ya istemeyiz diyorlar. Taksim meydanında trafiğin yeraltına alınmaması için dernek kurmuşlar. Eşime ve belediye başkanımızın eşine sesleniyorlarmış. Bayanlar daha hassasmış.

EY GAFİLLER

Ey gafiller kendinize gelin. Ben doğma büyüme Kasımpaşalıyım o Taksim'in çilesini bilirim. Özgürlük birilerinin özgürlük alanına girmek değildir...