30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Rize'de Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Rize'de Kutlandı
Rize'de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenlendi.

Rize'de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenlendi.

 

Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın makamında Garnizon Komutanı Jnd. Alb. Semih Coşkun, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’la birlikte tebrikleri kabulü  ile başlatılan 30 Ağustos Zafer Bayramının 94.Yıldönümü programı etkinlikleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla devam etti.

İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağının göndere çekilmesinin ardından Rize Valisi, Garnizon Komutanı ve Rize Belediye Başkanı halkın, öğrencilerin asker ve polislerin, protokolün bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemine binaen Garnizon Komutanlığı adına bir konuşma yapan Yarbay Adem Can konuşmasında özetle “Bu Zafer; Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde, çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen, hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferidir. Bu zafer; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak, hatta yok etmek isteyen güçler tarafından yıllar boyunca sinsice hazırlanan planların o gün için sonuncusu olan Sevr paçavrasının yırtılıp atıldığı, bugün bu toprakların hakiki ve sonsuza kadar tek sahibi olan Yüce Türk Milletinin bağımsızlığı ve hürriyeti söz konusu olduğunda nasıl şahlandığının tüm dünyaya gösterildiği, Yeni Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı, Türk birlik ve beraberliğinin, kudret ve kabiliyetinin nelere muktedir olduğunun tüm dünyaya gösterildiği ve öğretildiği, Balkan harbinin hemen ardından gelen birinci dünya harbinde dört yıl gibi uzun bir zaman avrupanın ve dünyanın en büyük devletleriyle savaşarak bitkin düşen bu milletin, 3 yıl 3 ay ve 11 gün gibi uzun bir zaman katlandığı sıkıntıların ve döktüğü kanın bedeli olan,  tarihte bir benzeri bulunmayan eşsiz bir zaferidir. Türk Milletinin hürriyet ve istiklal mücadelesinin ölümsüz bir abidesi olan 30 Ağustos Zaferi ile vatanımız ve milletimizin aydın, mutlu ve müreffeh geleceği güvence altına alınmıştır. Türk tarihinin önemli evrelerinden geçtiğimiz bugünlerde yaşadığımız iç ve dış gelişmeler Türk varlığı, birliği ve dirliğine yönelik tehditleri bir kez daha tüm çıplaklığıyla gözler önüne sermiştir. Aktörler ve gerekçeler değişmiş olsa da Türkiye Cumhuriyeti devletini ve milletini zayıflatma, bölme ve çökertme hedefleri değişmemiştir. Gerek içeriden gerekse dışarıdan aldıkları destekle kurdukları küresel şer ittifaklarıyla milli varlık, birlik ve bütünlüğümüze saldırmaya devam eden söz konusu odakların bürünebilecekleri dehşet verici kisveler ve kullandıkları yöntemler 15 Temmuz kalkışmasında ortaya çıkmıştır. Ne mutlu ki devlet ve milletin tüm kurumlarıyla uyum içerisinde ortaya koymuş olduğu cansiperane milli duruşla hain emellerine ulaşmaları bir kez daha engellenmiştir. Yüce Türk Milleti bu tür hain saldırılara var olduğu sürece geçit vermeyecektir. Şanlı zaferin 94 üncü yıldönümü, milli varlık ve iradesini namusu bilerek her türlü tehdide karşı koruma azim ve kararlılığında bulunan yüce Türk milletine ve onun bağrından çıkan kahraman ordusuna kutlu olsun“ dedi.

 

Programda Rize Valisi Erdoğan Bektaş, yaklaşık 2 ay önce Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında, teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Emrah Aytemiz'in babası Hasan Akın, annesi Filiz ve kardeşi Meltem Aytemiz'e "Şehadet Beraatı" verdi. Şehidin Annesi Filiz Aytemiz törende gözyaşlarını tutamadı. Garnizon Komutanı İsmet Cansaran şehidin babası Hasan Akın ve kardeşi Meltem Aytemiz ile bir süre sohbet etti.

30 Ağustos Zafer Bayramının 94. Yıldönümü programının Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanındaki  bölümü ise öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve resmi geçit töreni ile sona erdi.

Önceki yıllarda uygulanan ve ülkemizin son günlerde yaşadığı acılar nedeniyle tüm yurdumuzda iptal edilen resepsiyon, ilimizde de iptal edilmiş olup Şehit yakınları ile Gazilerimiz ve ailelerine Rize öğretmenevinde öğle yemeği ikram edildi.

30-agustos-zafer-bayrami-rize-(1).jpg30-agustos-zafer-bayrami-rize-(2).jpg30-agustos-zafer-bayrami-rize-(3).jpg30-agustos-zafer-bayrami-rize-(4).jpg

30-agustos-zafer-bayrami-rize-(5).jpg30-agustos-zafer-bayrami-rize-(6).jpg30-agustos-zafer-bayrami-rize-(7).jpg

30-agustos-zafer-bayrami-rize-(1)-001.jpg

30-agustos-zafer-bayrami-rize-(3)-001.jpg30-agustos-zafer-bayrami-rize-(4)-002.jpg

30-agustos-zafer-bayrami-rize-(5)-001.jpg30-agustos-zafer-bayrami-rize-(6)-001.jpg30-agustos-zafer-bayrami-rize-(7)-001.jpg30-agustos-zafer-bayrami-rize-(9).jpg

30-agustos-zafer-bayrami.jpg

30-agustos-zafer-bayrami-rize-(10)-001.jpg30-agustos-zafer-bayrami-rize-(11)-001.jpg30-agustos-zafer-bayrami-rize-(12)-001.jpg

30-agustos-zafer-bayrami-rize-(13).jpg30-agustos-zafer-bayrami-rize-(14).jpg