300 Tüp Bebek Eskişehir’de Buluştu

300 Tüp Bebek Eskişehir’de Buluştu
Acıbadem Eskişehir Hastanesi Tüp Bebek Merkezi tarafından gerçekleştirilen "300 Eskişehirli" etkinliği, bir otelde düzenlendi.

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Tüp Bebek Merkezi tarafından gerçekleştirilen "300 Eskişehirli" etkinliği, bir otelde düzenlendi.

Programda, hastanenin Tüp Bebek Merkezi sayesinde bebek sahibi olan 300 aile ve dünyaya gelen bebekleri bir araya geldi. Programın açılış konuşmasını yapan Acıbadem Eskişehir Hastanesi Tüp Bebek Merkezi IVF Sorumlusu Dr. Ahmet Fatih Öğüç merkezin, Türkiye'nin en büyük merkezlerinden biri haline geldiğinden bahsetti. Öğüç, "Acıbadem Tüp Bebek Merkezi çalışmaya başladığı Mayıs 2013 yılından itibaren anneler, babalar ve çocuklarla, ki sizler ülkemizin pek çok yerinden, Afyon'dan, Kütahya'dan, Ağrı'dan, Diyarbakır'dan, Edirne'den, Kars'tan ve ülkemizin pek çok yerinden gelen güzel aileler ile büyüdü. Eskişehir'in halkının güveni, yardımları ve katkılarıyla da artık Türkiye'nin başarı oranı olarak önde gelen en büyük merkezlerinden biri haline geldi. Bu başarı öncelikle siz annelerimizin, kahraman babalarımızın ve kahraman çocuklarımızın başarısıdır. Hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Acıbadem Tüp Bebek Merkezi'nin önemli projeye imza attığını aktaran Öğüç, "Bunlardan bir tanesi BEBKA'dan kazanmış olduğumuz "Dünya Tüp Bebekleri Projesi'dir. Bu proje ile ilk kez Türkiye'de bir Tüp Bebek Merkezi Amerika'da Türkiye'yi ve Türk ailelerini tanıtım Amerikan vatandaşlarına tanıtıp tüp bebek hizmeti verecek" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise, 300'den fazla bireyin topluma kazandırıldığından bahsederek, temennilerde bulundu. Büyükerşen, "Tüp Bebek Merkezi büyük emek, büyük çaba ve çok derin bilgileri gerektiriyor. Acıbadem Hastanemiz o imkanlara sahip. Bugüne kadar tüp bebek olarak dünyaya gelen anne babaların neşesi, geride bırakacakları nesillerin hepsi 300 tane değil. Bunların arasında üçüzlerin de olduğunu düşünecek olursak 300'den fazla olduğunu tahmin ediyorum. Embriyo merkezi Eskişehir için bir kazanç olacaktır. Çocuklarınıza çok iyi bakın. Çocuklarınızın kendilerine, sizlere ve ülkeye hayırlı evlat olmasını diliyorum. Allah onların ömrünü uzun etsin, her türlü kazadan, beladan, her türlü kötülükten korusun" ifadelerini kullandı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, "Çocuklarımız çok kıymetli. Dünya çocukların etrafında dönüyor. Çocuklar ailenin çimentosudur, geleceğidir. Onun için bu çocuklar belki yıllar önce olsun diye gayret ettiğimiz zaman imkanlar el vermediği için olmuyordu ama şimdi bu imkanları sağlayan Acıbadem Hastanesi'ne ve Fatih hocamız ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Ülkenin iyi yetişmiş, nitelikli nesillere ihtiyacı var. çocuklarımızın şansları açık olsun, dilerim onlar iyi okullarda okusunlar ve ülkeyi iyi idare etsinler. Çocuklarınız hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Programın son konuşmacısı olan Acıbadem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şahin ise, Acıbadem Üniversitesi'nin oluşumundan bahsetti. Prof. Dr. Şahin, "Acıbadem sağlık grubunun içinden bir eğitim kurumu doğdu. İçinden diyorum, çünkü içinde çalışan hekimlerin gayretleri ile bu süreç başladı. Acıbadem Üniversitesi şuan tüm Türkiye'ye sağlık alanında hekiminden hemşiresine, yöneticisinden teknisyenine kadar sağlık görevlisi yetiştiriyor. Biz en iyisini yapmak için yola çıktık, en iyisini yapmaya çabalıyoruz. Üniversite olarak baktığımızda en iyi bildiğimiz şey, o eğitimi vermek. O çocukları bu ülkenin geleceği olarak, nitelikli bir şekilde yetiştirmek tek amacımız, tek gayemiz. Yavrularımızın çok şanslı ,sağlıklı, daha güzel günlerde bu ülkede yaşayacaklarını umut ediyorum. Aneli babalı çok uzun ömürler, çok şanslı ömürler diliyorum" diye konuştu.

Programa, Vali Yardımcısı İsmail Küreci ve bebek sahibi olan aileler ile bebekleri katıldı.

300 Tüp Bebek Eskişehir’de Buluştu

300 Tüp Bebek Eskişehir’de Buluştu

Kaynak:IHA