3265 m.'de Cumhuriyet Kutlaması

3265 m.'de Cumhuriyet Kutlaması
Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (VDDK) 3265 metre rakımda Cumhuriyet'in 86. yıldönümünü kutladı.

Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (VDDK) 3265 metre yükseklikte İstiklal Marşı okuyarak Cumhuriyet'in 86. yıldönümünü kutladı.

Rizeli Dağcılar Cumhuriyet Bayramı'nda Ekrem Orhon'u unutmadı...

VDDK tarafından organize edilen Rize İkizdere Ovit Dağı Zirve Tırmanışına VDDK Başkanı Emin Ali Kalcıoğlu, Bayram Berber, Dr. Erhan Balta, Cahit Özbulut ve Vahit Ustabaş'tan oluşan sporcu kadrosu katıldı.

Rize'nin İkizdere ilçesinde yer alan Ovit Dağı'nın 3265 rakımlı doruğunun VDDK tarafından Ekrem Orhon adıyla anılmasından sonra VDDK Ekrem Orhon'u Cumhuriyet Bayramı'nda anmak ve Cumhuriyet Tırmanışı'nı gerçekleştirmek üzere sabahın erken saatlerinde Rize'den yola çıkmıştı.

vddk-zirve-1.20091030113033..jpg

Geleneksel hale getirdikleri Ekrem Orhon Zirvesi tırmanışını yoğun kar altında gerçekleştiren VDDK sporcuları 2644 metre yüksekliğe araçla çıktıktan sonra zorlu dağ yürüyüşüne başladı. Kar yağışı altında Ekrem Orhon Zirvesi'ne ulaşan dağcılardan VDDK Kulüp Başkanı Kalcıoğlu yaptığı açıklamada "bugüne kadar yaptığım zirve tırmanışları arasında en anlamlısı bu tırmanış oldu. Cumhurıyetimizin 86. yılında dağcılar olarak dağda olmalıydık. Dağcılık sporu idmanı da müsabakasıda dağda olur, dağlarda yapılır. Bizde Verçenik Kulübü olarak bunu seçtik. Rahmetli Ekrem Orhon İspir Rize karayolunun mimarıdır. O yüzden bu doruğa Ekrem Orhon adını verdik. Cumhuriyet Bayramımızı Ekrem Orhon Zirvesi tırmanışıyla kutladık. 5 dağcı arkadaş yeni yağan kar üzerinde zaman zaman sise maruz kaldık ama geriye dönmeyi hiç düşünmedik. Üç saatlik bir tırmanıştan sonra doruğa ulaştık. Zirve defterini yazıp imzaladık. Bundan sonraki senelerde yine aynı faaliyetlerimizi devam ettireceğiz" dedi.

VDDK sporcuları ve Ovit Dağı'nın 3265. metre yüksekliğindeki Ekrem Orhon Zirvesi'nde İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra zirve yürüyüşünü tamamladı. 

vddk-zirve-2.jpg