4 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

4 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı
Muharrem ayı ve Aşure Günü nedeniyle Rize Belediyesi tarafından aşure dağıtıldı.

Rize’de Rize Belediyesi'nin organizasyonuyla, Aşure günü etkinliği Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında yaklaşık 4 bin kişiye aşure dağıtıldı. Etkinliğe katılan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Müftüsü Yusuf Doğan ve Vali Yardımcısı Şefik Aygöl vatandaşlara aşure dağıttı.

Aşure dağıtımında konuşan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, “Belediye Başkanı olduğum 2004 yılından bu yana her yıl muharrem ayında halkımıza Rize Belediyesi olarak Aşure dağıtıyoruz. Geleneksel hale gelen ganizasyonumuzda bu yıl dört bin kişilik Aşura hazırladık. Katılan hemşehrilerimize ve emeği geçen ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İl Müftüsü Yusuf Doğan da "Yeni bir hicri yıla girmiş bulunuyoruz. Allah yeni yılımızı mübarek eylesin. Hicri yılımızın ilk ayı Muharrem ayıdır. Muharrem ayının da Onuncu günü Aşure günüdür. Mevlam bizlerin daha nice günlere, hicri yıllara muharrem aylarına kavuşmayı nasip eylesin. Bu güzel etkinliği hazırlayan Rize Belediye Başkanımıza ve emeği geçen ekibine teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

asure-dagitimi-rize-2.20131113180034.jpg

asure-dagitimi-rize-3.20131113180045.jpg

asure-dagitimi-rize-4.20131113180055.jpg