4 Bin TL. Ödüllü Şiir Yarışması

4 Bin TL. Ödüllü Şiir Yarışması
Şiir yazmasını sevenler, bu yarışma tam size göre... Hem yarışın hem 4 bin TL. birincilik ödülünü kazanma şansınızı deneyin...

Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği ve alanında bir marka haline gelen ‘Geleneksel Şiir Yarışması’ için başvurular başladı.

Her yıl binlerce şairin katılımıyla gerçekleşen ve yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da büyük ilgi gören yarışmanın bu yılki teması ‘Medeniyetlerin ve İmparatorlukların Buluştuğu Kent; İstanbul.’

Son başvuru tarihi olarak 23 Nisan 2010’un belirlendiği yarışmada, birinciye 4 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL ve 10 adet mansiyona da 750’şer TL olmak üzere toplam 16 bin 500 TL para ödülü verilecek. Yarışmaya katılmak isteyen adaylar http://www.umraniye.bel.tr adresinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Düzenledikleri geleneksel hikâye, şiir ve resim yarışmalarıyla binlerce yeteneği bu alanlara kazandırdıklarını söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, belediye olarak önemli bir sosyal sorumluluğu yerine getirdiklerini ifade etti. Her yıl artan bir heyecanla gerçekleştirdikleri yarışmaların kendi alanlarında birer marka haline geldiklerini hatırlatan Başkan Hasan Can, bu yıl 6. kez düzenledikleri Geleneksel Şiir Yarışması’nın büyük ilgi uyandıracağına inandıklarını belirtti. Başkan Can, İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olduğunu hatırlatarak yarışma temasının İstanbul olarak belirlenmesinin de ayrıca anlamlı olduğunu söyledi.

Yarışmanın jüri üyeleri ise şöyle:

* Prof. Dr. İskender PALA (Edebiyatçı-Şair)
* Prof. Dr. Nurullah GENÇ (Akademisyen-Şair)
* Doç. Dr. Turan Karakaş (Akademisyen-Edebiyatçı)
* Yrd. Doç. Dr. A. Kerim Dinç (Akademisyen-Edebiyatçı)
* Yrd. Doç. Dr. Abdülhakim Koçin (Akademisyen-Şair)
* Beşir Ayvazoğlu (Şair ve Yazar)
* A.Vahap AKBAŞ (Şair)
* Hüseyin Erdoğdu (Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı)
* Tuba Kızıltan (Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü)

ÖDÜLLER

BİRİNCİYE: 4.000 TL
İKİNCİYE: 3.000 TL
ÜÇÜNCÜYE: 2.000 TL
MANSİYONLAR: 750 TL (10 Adet)

Bilgi için: http://www.umraniye.bel.tr

Telefon: 0216. 443 56 00 (184)

siir-yarismasi-umraniye.jpg