4 Günlük Yasaktan Muaf Tutulan Çay Üreticisi Bahçeye İndi

4 Günlük Yasaktan Muaf Tutulan Çay Üreticisi Bahçeye İndi
Ülke genelinde yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan çay üreticileri bahçeye girerek çay hasadında bulundu.

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığının 81 ilde 4 gün sokağa çıkma kısıtlaması getirmesiyle Rize’de de sessizlik hakim oldu. Rize, tarihinin en sakin günlerini yaşıyor.

Kentin en işlek yerlerinden Atatürk ve Cumhuriyet caddeleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı ile Tuzcuoğlu Memişağa Parkı boş kaldı.

Boşalan sokaklar sokak hayvanlarına kalırken belediye ekipleri de belirli bölgelere yem ve mama bıraktı.

İstisna kapsamı dışındakilerin sokakta bulunmasına izin vermeyen polis ekipleri, denetimlerini sürdürüyor. Maske takmayanlara cezai işlemler uygulandı.

Rize Belediyesi temizlik personeli de şehrin sokak ve caddelerinde görevlerine devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarım işçileriyle yaş çay üreticilerinin kısıtlamadan etkilenmeyeceklerine yönelik yaptığı açıklama sonrasında yaş çay üreticileri de kısıtlama süresince, Rize İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin aldığı çay bahçesi ile ikamet adresi arasında seyahat edebilecekler kararına istinaden çay bahçelerine giderek çay hasadında bulundu. Üreticiler daha sonra hasadını gerçekleştirdikleri yaş çayları alım yerlerine götürerek satışını gerçekleştirdi.

cay-ureticisi.jpg