4 ilde eğitime kar tatili

4 ilde eğitime kar tatili
Türkiye’de etkisini gösteren kar yağışı eğitim öğretimi kesintiye uğratırken bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi.

Uşak, Malatya, Bitlis ve Tunceli'de kar yağışı dolayısıyla okullar tatil edildi.

Uşak genelinde Valilik kararıyla Salı günü tüm okullar tatil olurken, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personel idari izinli olacak.

Valilik tarafından yapılan açıklamada; “Uşak Meteoroloji Müdürlüğü’nün hava tahmin raporlarında bildirilen mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler ışığında öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için İl Merkezi ve İlçelerimiz dahil olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm yaygın ve örgün eğitim kurumlarının 06.01.2015 Salı günü 1 (Bir) gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir.” Denildi.

Ayrıca Valilik tarafından İl Geneli ve İlçelerde dahil olmak üzere Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personel 06.01.2015 Salı günü 1 (Bir) gün süre ile idari izinli sayılması kararlaştırıldığı belirtildi.

Malatya’nın Arapgir ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Arapgir ilçesinde kar yağışının yoğun şekilde devam etmesi üzerine okullar tatil oldu. Birçok bölgede yağan kar ilçeleri beyaza bürüdü. Hayat durma noktasına gelirken, Pötürge ilçesinde ise elektrik kesintileri yaşandı. Olumsuz hava şartları nedeniyle bazı karayolları karla kaplandı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışının akşam saatlerine kadar devam etmesinin ardından Arapgir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Bitlis’te yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerde okullar 2 gün tatil edildi.

Bitlis Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışından dolayı Bitlis merkez ve bağlı köy okullarının salı ve çarşamba günleri için tatil edildiği belirtildi. 

Tunceli’de kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerdeki okullar tatil edildi.

Tunceli’de dün akşamdan bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile Çemişgezek ilçesinde taşımalı eğitime bir gün ara verilirken, Nazımiye, Hozat ve Pülümür ilçelerinde eğitim öğretime 2 gün, Ovacık ilçesinde ise 1 gün ara verildi.