4 ineğe satılık gelin

4 ineğe satılık gelin
Çorum'un Sungurlu ilçesinde 13 yaşındaki bir kızın önce 4 inek karşılığı, daha sonra ise 10 bin TL karşılığı iki kez evlendirildiği iddiasıyla ilgili, baba ve dini nikahlı eşi tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre, Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Kurbağalı köyünde yaşayan K.S.A. (13), geçtiğimiz yıl ailesinin isteği üzerine aynı köyden K.B. (29) ile başlık parası olarak 4 öküz karşılığı evlendirildi.

Eşi K.B. ile Ankara'ya yerleşen küçük kız, daha sonra hamile kaldı. Eşiyle sorunlar yaşadığı iddia edilen K.S.A, Ankara'dan döndü ve babasının evine yerleşti. Aralık ayında aniden fenalaşan K.S.A., Sungurlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hamile olan K.S.A'nın hastanede yapılan muayenesinde, karnındaki çocuğun öldüğünün tespit edilmesi üzerine bebek alındı. Bir süre babası ile birlikte yaşayan kız, bu kez 10 bin TL başlık parası karşılığında G. T. (19) ile "dini nikah" ile evlendirildi. Bir iş nedeniyle Sungurlu'ya gelen K.B.'nin yakınları, ilçede gezerken karşılaştıkları G.T.'nin yakınları ile tartışmaya başladı. Tartışmasının büyümesi üzerine çevredeki vatandaşlar olay yerine polis çağırdı. Görevli polislerin tarafları dinlemesi üzerine K.S.A'nın önce başlık parası olarak 4 öküz karşılığı K.A ile, ardından ise 10 bin TL karşılığı başka bir gençle dini nikah yoluyla evlendirildiği ortaya çıktı.

Bunun üzerine polis K.S.A.'nın babası Ş.A., annesi T.A., ikinci eşi G.T., G.T.'nin babası T.T. ve eşi Z.T, ilk eşi K.B.'nın babası H.B. ve annesi Ş.B. gözaltına alındı. Gözaltına alınan 5 zanlı, sorgularının ardından Sungurlu Adliyesine sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şahıslardan genç kızın ikinci eşi G.T. ve kızın babası Ş.A., tutuklanarak Sungurlu Cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan K.S.A.'nın ilk eşinin bulunması için polis tarafından arama çalışması başlatıldı.