4. Sanayi Devrimiyle Akıllı Fabrikalar Dönemi Başlıyor

4. Sanayi Devrimiyle Akıllı Fabrikalar Dönemi Başlıyor
Bilişim teknolojileri ile sanayiyi bir araya getirmeyi hedefleyen "Endüstri 4.0'ın konuşulacağı II. Üretim Ekonomisi Kongresi, 11-12 Nisan'da İstanbul Kültürü...

Bilişim teknolojileri ile sanayiyi bir araya getirmeyi hedefleyen "Endüstri 4.0'ın konuşulacağı II. Üretim Ekonomisi Kongresi, 11-12 Nisan'da İstanbul Kültürü Üniversitesi'nde (İKÜ) başlıyor.

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) İktisat Bölümü'nün düzenlediği II. Üretim Ekonomisi Kongresi 11-12 Nisan tarihlerinde üniversitenin Ataköy yerleşkesinde gerçekleşecek. Ana teması "Endüstri 4.0" olan kongrenin oturumlarında "Üretimde Yeni Eğilimler", "Emek ve Üretim", "Bilgi ve Teknoloji Ekonomisi", "Türkiye Ekonomisinde Üretimin Yeri" ve "Sanayide 4. Devrimin Yansımaları" başlıkları tartışılacak. Açılış sunumunu Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Gökmen Yağal'ın yapacağı kongrede bilgisayar, iletişim ve internet teknolojilerinin harmanlandığı yüksek teknolojiyle donatılmış sanayi üretimi ve bu üretim sisteminin Türkiye ve dünya ekonomisine olası etkileri ele alınacak.

ENDÜSTRİ 4.0 NEDİR?

Bilişim teknolojileri ile sanayiyi bir araya getirmeyi hedefleyen "Endüstri 4.0", tüm ekipmanların birbirleriyle internet yoluyla iletişime geçerek veri alış-verişinde bulunması ve siber fiziksel sistemlerin de yardımıyla akıllı fabrikaların kurulması fikrine dayanıyor. Endüstri 4.0 ile üretim süresi, maliyeti, ihtiyaç duyulan enerji azalırken, üretim miktarı ve ürün kalitesinin artırılması ön görülüyor.

4. Sanayi Devrimiyle Akıllı Fabrikalar Dönemi Başlıyor

4. Sanayi Devrimiyle Akıllı Fabrikalar Dönemi Başlıyor

Kaynak:IHA