4 şehitin bedeli bu mu?

4 şehitin bedeli bu mu?
Elazığ'ın Karakoçan ilçesindeki Nohutepe Jandarma Karakolu'nda 17 Ağustos 2009 tarihinde 4 askerin ölümüne sebebiyet vermekten yargılanan Teğmen Mehmet Tümen, 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde görülen 4. duruşmaya, tutuklu sanık Teğmen Mehmet Tümen'in yanı sıra olayda şehit olan İbrahim Öztürk'ün babası Hacı Öztürk, Musa Bulut'un babası Sinan Bulut ve İbrahim Yamaner'in babası Adem Yamaner de katıldı. Mahkeme heyeti, 'birden fazla ölüme sebebiyet vermek (bilinçli taksir)' suçundan TCK'nın 22-2 ve 85-2 maddelerinden yargılanan Teğmen Mehmet Tümen'i 9 yıl 2 ay hapis ve 4 bin 317 TL para cezasına çarptırdı.

Şehit İbrahim Öztürk'ün ailesinin avukatı Özgür Murat Büyük, duruşmanın ardından bir açıklama yaptı. Karardan memnun olmadıklarını belirten avukat Büyük, "Biz daha ağır bir ceza bekliyorduk. Sonuç itibarıyla dört insanın bize göre kasıtlı davranışı yüzünden öldü. Bilinçli taksir yok. Mahkeme bilinçli taksirin olduğuna karar verdi. Önce 8 yıl, sonra 11 yıla çıkardı. Daha sonra iyi hali nedeniyle 9 yıla düşürdü. Biz bu kararı temyiz ettik. Kararın bozulması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Şehit İbrahim Yamaner'in annesi Nuriye Yamaner ise, verilen kararı hiç uygun bulmadığını söyleyerek, "Gittiğim yerde de beni teskin edecek bir şey bulamadım. Şu an çok sinirliyim. Bizim yavrularımız niye bu kadar ucuzmuş. Eğer ömür boyu hapis yatarsa benim vicdanım o zaman yerine gelir. Şu an içim yanıyor, ben ömür boyu ceza bekliyordum. Ben onun da eline bomba verilmesini bekliyordum" diye konuştu.

Şehit Musa Bulut'un babası Sinan Bulut da, "Biz kendimizi savunamıyoruz. Devlete güveniyoruz. Ama güvenimiz sarsıldı. Karara itiraz edip temyize gideceğiz. Sonuna kadar gideceğiz. Biz ömür boyu ceza istiyorduk" şeklinde konuştu.

haber-sehit-ailesi.jpg