4 Terörist Öldürüldü, 2 Terörist Teslim Oldu

4 Terörist Öldürüldü, 2 Terörist Teslim Oldu
Irak'ın kuzeyine yapılan hava harekatında ilk tespitlere göre imha edilen sığınak ve silah mevzileri yanında bulunan 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini...

Irak'ın kuzeyine yapılan hava harekatında ilk tespitlere göre imha edilen sığınak ve silah mevzileri yanında bulunan 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklandı. Suriye'deki sözde PYD/PKK kontrolündeki bölgelerden kaçan 2 teröristin de hudut birliklerine teslim olduğu bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, Irak'ın kuzeyi ve Hakkari kırsalında icra edilen hava harekatlarına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile 29 Mart 2017 tarihinde, Hakkari kırsalına, saat 12.00, 18.00, 20.00 ve 22.00 sularında olmak üzere dört, Irak kuzeyi Avaşin/Basyan ve Hakurk bölgelerine 18.00 ve 20.00 sularında olmak üzere iki hava harekatı düzenlendi. Tespit edilen hedefler (sığınak, barınma yeri ve silah mevziileri) ateş altına alınarak imha edildi. Irak kuzeyine yapılan hava harekatında ilk tespitlere göre imha edilen sığınak ve silah mevzileri yanında bulunan 4 terörist etkisiz hale getirildi" denildi.

TSK'nın açıklamasında şu bilgilere yer verildi.

"Bugün meydana gelen yurt içi olaylar kapsamında, Bingöl/Genç'de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen dört el yapımı patlayıcı imha edildi. Şırnak/Merkez'de, icra edilen operasyonda, tespit edilen üç ayrı sığınak içerisinde 150 M-16 piyade tüfeği mühimmatı, 200 biksi makineli tüfek mühimmatı, 100 kilogram amonyum nitrat, üç tüp, iki el dürbünü, çok sayıda yaşam malzemesi ve 110 kilogram kuru erzak ele geçirildi. Diyarbakır/Lice'de, icra edilen operasyonda, tespit edilen bir sığınak içerisinde dört av tüfeği ve 33 fişeği, 100 kilogram amonyum nitrat, 55 metre kablo, iki tüp, 839 kilogram esrar ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi. Şanlıurfa/Ceylanpınar'da, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında, 10 kilogram patlayıcı madde tespit edilerek imha edildi.

Bitlis/Hizan'da, güvenlik güçleri tarafından icra edilen yol aramasında, 500 kilogram patlayıcı kullanılarak hazırlanmış bir el yapımı patlayıcı, tespit edilerek imha edildi. Diyarbakır/Silvan'da, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında, tespit edilen altı ayrı sığınak içerisinde 12 tüp, 100 M-16 piyade tüfeği mühimmatı, 61 kalaşnikof piyade tüfeği mühimmatı, bir roketatar mühimmatı, bir araç telsizi ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. Iğdır/Karakoyunlu'da, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen bir mağara içerisinde beş tüp ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi."

İKİ TERÖRİST, MARDİN VE ŞIRNAK'TA HUDUT BİRLİKLERİNE TESLİM OLDU

TSK, "Hatay/Belen'de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında, tespit edilen bir sığınak içerisinde 3,45 kilogram A-4 patlayıcı, 162 kalaşnikof piyade tüfeği mühimmatı, 159 M-16 piyade tüfeği mühimmatı, bir roketatar mühimmatı, bir el telsizi ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi. Suriye'deki sözde PYD/PKK kontrolündeki bölgelerden kaçan bölücü terör örgütü mensubu iki terörist, Mardin ve Şırnak'ta hudut birliklerine teslim oldu" açıklamasını yaptı.

Kaynak:IHA