40 Bin Öğretmen, 30 Bin Polis Müjdesi

40 Bin Öğretmen, 30 Bin Polis Müjdesi
40 bin öğretmen ve 30 bin polis isthadımının yolunu açan 'torba teklif' Meclis'te kabul edildi.

Meclis'te kabul edilen 'torba teklif', 40 bin öğretmen ve 30 bin polis istihdamına imkan verecek.

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilen serbest öğretmen kadrolarından boş bulunan 40 bin öğretmen kadrosuna, 2012 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'ndaki sınırlamalara tabi olmadan 2012 yılı içinde atama yapılabilecek.

Teklifle; Milli Eğitim Bakanlığı'na 30 bin öğretmen, 950 Şube Müdürü kadrosu, ÖSYM Başkanlığı'na 5 Başkanlık Müşavirliği ve 2 adet Daire Başkanlığı, YURT-KUR Genel Müdürlüğü'ne 5 Genel Müdürlük Müşaviri kadrosu ekleniyor.

Ayrıca Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın da merkez teşkilatına 149, taşra teşkilatına 8, yurtdışı teşkilatına 10 olmak üzere toplam 167; Diyanet İşleri Başkanlığı'na 25 başkanlık müşaviri, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne polis memuru alımı için 30 bin, ÖSYM Başkanlığı'na 7, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne 5 müşavir, Yüzüncü Yıl Üniversitesine ise 300 kadro ihdas edilecek.

TÜBİTAK'IN ALANI GENİŞLİYOR

Teklif, son dönemlerde tartışılan TÜBİTAK'ın görevlerini de düzenliyor.

Kurum; kuluçka merkezi, teknoloji merkezi, teknoloji transfer ofisleri, proje geliştirme ve bilgi aktarma merkezleri, bilim merkezi, bilim parkı ve benzerlerini kurmak ve desteklemek, yurtdışı irtibat büroları kurmak, destek programları oluşturmak, işbirliği ağları ve kümelenme faaliyetlerini desteklemek, proje pazarı, bilim fuarı, yarışma ve benzeri etkinlikler düzenlemek ve desteklemek gibi görevleri yapacak.

Ayrıca ödül, burs ve teşvik ikramiyesi verecek. Bilim Kurulu tarafından belirlenecek usul ve esaslar doğrultusunda teminat alınmaksızın hibe ve kredi olarak sermaye desteği sağlayabilecek, ön ödemede bulunacak.

TÜBİTAK Başkanı'nın görev süresi ise 3 yıldan 4 yıla çıkarılıyor.