40 bin öğretmenin kadrosu belli oldu

40 bin öğretmenin kadrosu belli oldu
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmen kontenjanlarını internet sitesinden açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) merakla beklenen öğretmen kontenjanlarını internet sayfasından duyurdu.

2014 Yılı Eylül Dönemi Öğretmenlik İçin Başvuru Ve Atama Duyurusu için TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakanlığı, 40 bin öğretmen atamasına ilişkin kadroları, resmi internet sitesinden açıkladı. Bakanlık tarafından ilan edilen kılavuzda 109 alanda belirlenen kadro kontenjanları yer aldı. Kadrolar için 18 Eylül tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

EN ÇOK SINIF ÖĞRETMENİ ALINACAK

Buna göre, en fazla öğretmen alımı yapılacak branş, 6 bin 152 kontenjanla sınıf öğretmenliği olacak. Çince, denizcilik/gemi elektroniği, denizcilik/su ürünleri, gemi yapımı/gemi ressamlığı, İspanyolca, makine teknolojileri/makine model, metalurji teknolojisi, raylı sistemler teknolojileri/raylı sistem elektrik-elektronik, raylı sistem teknolojileri/raylı sistem işletme raylı sistem teknolojileri/raylı sistem makine, raylı sistem teknolojileri/raylı sistem mekatronik, sağlık/çevre sağlığı, sağlık/diş protez, tekstil teknolojisi/trikotaj öğretmenliği alanlarına ise birer kontenjan verildi. MEB tarafından, yaşayan diller ve lehçeler alanına 18 öğretmen kontenjanı ayrıldı.

ATAMALAR ELEKTRONİK ORTAMDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Öğretmen atamaları öğretmenliğe başvuru ve atama işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Elektronik Başvuru Sayfası "İlk Atama", "Açıktan ve Kurumlar Arası Yeniden Atama" ve "Milli Sporcuların Atanması" şeklinde ayrı ayrı düzenlendi. Adaylar durumlarına uygun atama çeşidini seçmek suretiyle http: //mebbis.meb.gov.tr ve http: //ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki elektronik başvuru formunu kullanarak başvurularını yapacak.

2014 Yılı Eylül Dönemi Öğretmenlik İçin Başvuru Ve Atama Duyurusu için TIKLAYINIZ