40 saatlik dehşeti böyle anlattılar

40 saatlik dehşeti böyle anlattılar
Ovit Dağı'nda çığ düşmesi nedeniyle mahsur kalan midibüsteki 18 kişi kurtarılmalarının ardından 40 saatlik esaretlerini anlattı.

Ovit Dağı'nda çığ düşmesi nedeniyle mahsur kalan midibüsteki 18 kişi kurtarılmalarının ardından 40 saatlik dehşeti anlattı. Şoför muavini daha önce uyardıklarını söyleyen yolcular, aracın yakıtı bitince bakın neler yaşamış...

Bir yolcu, kapalı olduklarını öğrencikleri yol için, yolculuk öncesinde muavini uyardıklarını belirtirken bir diğer yolcu ise saaatler geçtikçe umutların tükendiği ve kadın yolcuların araç içinde sinir krizi geçirdiğini söyledi.

Profesyonel dağcılar eşliğinde yürüyerek aracın bulunduğu yerden ayrılan 18 kişi, yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki kar ve iş makinelerinin bulunduğu alana geldi. Ovit Dağı'nda çığ düşmesi nedeniyle mahsur kalan midibüsteki sürücü ile 17 yolcu, profesyonel dağcılar eşliğinde yürüyerek aracın bulunduğu yerden ayrılarak, kar ve iş makinelerinin bulunduğu alana ulaştırıldı.

Yolcular, kurtarma  ve sağlık ekiplerinin kontrolünde olay yerinden ayrılarak Rize'ye hareket ederken başından geçenleri anlattılar.

UYARDIK AMA "AÇARLAR" DENİLDİ

Mahsur kalan yolculardan olan bir kadın , yola çıkmadan önce muavine, bir arkadaşlarının kar nedeniyle yolda kaldıklarını haber verdiklerini söylediğini ama "açarlar" cevabı aldıktan sonra güvenip yola çıktıklarını anlattı. Ayakta yürümekte zorlanan kazazede yolcu,  uyarmalarına mahsur kaldıkları için şoföre tepki gösterdiklerini de söyledi.

 Annesinin kendisini karşılamaya geldiği Yavuz Kapısız isimli bir diğer yolcu ise kavuşma anlarını ve 40 saatlik esaretlerini şöyle anlattı: "Kavuşmak çok güzel bir şey. Bunları artık düşünmüyorduk. Artık dünyadan vazgeçmiştik. Kimsenin bizi kurtaramayacağı hissine kapılmıştık. Herkes bir şeyler söyledi.  ‘İki saat sonra, üç saat sonra geliyoruz' diye… İki gün boyunca bunu bekledik." 

BİR BİRİMİZE SOKULARAK ISINDIK

İki saatlik kısa bir yol olduğu için yanlarına yiyecek almadıklarını belirten Kapısız: “Yiyeceğimiz yoktu. İki gün boyunca açtık. Aracın yakıtı da dün gece bitti. Araç içinde birbirimize yakınlaşarak ısınmaya çalıştık. Tamamen kara gömüldüğü için de bagajdan diğer giysilerimizi alamadık.” diye konuştu.

Yakıt bitene kadar kurtarılma umutlarını hiç yitirmediklerini, kurtarma ekiplerinin de vaat edilen saatlerde gelmemesi üzerine inançlarını yitirdiklerini aktaran yolcu sadece Allah’a dua ettiklerini söyledi.

KADINLAR SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Kaçkar Dağcılık Kulübü üyelerinden Sultan Beyaz isimli bir dağcının kendilerine ulaştığını aktaran Yavuz Kapısız o anları şöyle anlattı: “Kurtulma umudu için orada değişik bir insan görmemiz lazımdı. Onu görünce çok sevindik. Bize bir el geldi dedik...”

Midibüs içindeki 18 kişi arasında ayakta kalan tek kişinin kendisi olduğunu söyleyen Kapısız, kadın yolcuların sinir krizi geçirdiklerini, şoförün de rahatsızlandığını söyledi.