44 yaşında 12. çocuğunu doğurdu

44 yaşında 12. çocuğunu doğurdu
Ordu’nun Ünye ilçesine bağlı Erenyurt beldesinde yaşayan 44 yaşındaki bir kadın, 12. çocuğunu dünyaya getirdi.

Fatsa Devlet Hastanesi’nde 44 yaşındaki Akgül Güney, Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Şafak Olgan tarafından gerçekleştirilen sezaryen ile 3 kilo 400 gram ağırlığında bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Akgül Güney’in 3 günlük çocuğuna hastanede stajyer olarak görev yapan Fatsa Sağlık Meslek Lisesi kız öğrencileri Ecrin ismini koydu.

akgul-guney.jpg

Eşi Ahmet Güney’in elektrikçi olduğunu ifade eden Akgül Güney, “Maddi durumumuz iyi değil. Allah verdi, 12 çocuk dünyaya getirdim. Ama bundan sonra daha çocuk düşünmüyorum” dedi.

Fatsa Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Rıza Ak, 3 günlük Ecrin’in doğduğunda solunumsal bir sıkıntı yaşadığını ancak kuvöz tedavisi ile sağlığının normale döndüğünü söyledi.

“ANNE İÇİN RİSKLİ BİR GEBELİKTİ”

Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Şafak Olgan, hastaları Akgül Güney’in 12. gebeliği olduğunu belirterek, “Aslında oldukça riskli bir gebelikti. Çünkü daha önceden bir sezaryeni var hastanın ve bebeğin eşi plasenta dediğimiz yapı rahim ağzını olduğu gibi örtüyordu. Hasta bu yüzden bir gece yoğun kanamayla geldi. Bu tür gebeliklerde annenin hayatını riske atabilecek durumlar söz konusu olabilir. Bir önceki doğumunun sezaryen olması nedeniyle bu doğumda sezaryen oldu. Doğum normal olması gereken zamanda gerçekleşti. Şu an için bebekte de annede de bir sıkıntımız yok. Gebelik uzun ve oldukça güç bir yol. Yaş ilerledikçe birçok problem yaşanabilir. Yaş arttıkça gebelikte her türlü problemin olma olasılığı da bir o kadar artıyor. Yani erken dönemde düşüklerin artmasından daha ileri gebelik zehirlenmelerinin ortaya çıkması, kan şekeri yüksekliklerinin olması, bebekte gelişme geriliklerinin görülmesi ve bunun yanında genetik problemler özellikle down sendromları, diğer trizomiler, zeka geriliğiyle giden hatta hayatla bağdaşamayan bunlar yaşla beraber artıyor. O yüzden tabii ki ileri yaşlarda gebeliklerde riskli gebelikler bu tür rahatsızlıkların ortaya çıkması daha fazla yaşanıyor” diye konuştu.

akgul-guney-44-yasinda-12.-cocugunu-dogurdu.jpg