4+4+4 Büyük Kavgayla Komisyondan Geçti

4+4+4 Büyük Kavgayla Komisyondan Geçti
Milli Eğitim Komisyonu'nda büyük tartışmalar sonrası 4+4+4 eğitim sisteminin içeren teklif kabul edilerek Meclis Genel Kurulu'na sevkedildi.

Eğitimde tartışmalara neden olan “4+4+4” sisteminin görüşüldüğü TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda büyük bir kavga yaşandı. Komisyonda yer bulamayan muhalet partisi milletvekilleriyle, AK Parti milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı.

Eğitimde 4+4+4 düzenlemesinin görüşüldüğü Milli Eğitim Komisyonu'nda büyük gerginlik yaşandı. Adalet ve Kalkınma Partisi, (AK Parti) 100 civarında milletvekili ile olası bir işgale karşı kürsü önünde barikat kurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ise 50-60 civarında milletvekili ile komisyon kapısının önünde beklerken salon bir anda karıştı ve kavga çıktı.

Komisyonda bulunan CHP Grup Başkan vekilleri Muharrem İnce, Emine Ülker Tarhan ve Akif Hamzaçebi'nin, olayların başladığı anda komisyon sıralarında oturduğu görülürken bir ara Muharrem İnce'nin komisyon başkanına doğru yürümesi üzerine kürsü önündeki AK Parti'li vekiller, İnce'yi engellemeye çalıştı.

MHP'LİLER KARIŞMADI

Tartışmaların sürdüğü anda ise komisyonda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) mensup Özcan Yeniçeri, Mehmet Şandır ve Zuhal Topçu'nun, tartışmaların dışında kalarak kavgaya karışmadıkları görüldü.

Büyük arbedenin yaşandığı salonda CHP'li Nur Serter ezilmekten son anda kurtuldu. Kavgada sert sözler sarf edilirken sandalyeler de havada uçuştu.

KAVGA SÜRERKEN OYLAMAYA DEVAM EDİLDİ

Komisyonda hareketlilik sürerken teklifle ilgili maddelerin oylamasına devam edilmesi dikkat çekti. Bu sırada CHP'li milletvekillerinin "Kahrolsun faşizm" şeklinde sloganlar attığı görüldü.

4+4+4 şeklinde bilinen eğitim reformu ise bu arada komisyondan geçti.