460 Bin 167 İşletmeye Sıfır Faizli Kredi Verilecek

460 Bin 167 İşletmeye Sıfır Faizli Kredi Verilecek
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Türkiye'de 460 bin 167 işletmeye sıfır faizli kredi verileceğini söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Türkiye'de 460 bin 167 işletmeye sıfır faizli kredi verileceğini söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan Kilis Valiliğinde düzenlediği basın toplantısında, yapılan toplantının 3 amacı bulunduğunu ifade ederek, "Bir tanesini genel hatlarıyla detaylarını daha sonra görüşeceğiz. Bunlardan bir tanesi 2016 yılının sonundaki açıklanmış olan acil eylem planı destek programıyla ilgili diğer değerlendirmeleri yapmak, orada Kilis'e yapılmış olan uygulamanın hangi noktaya geldiğini, hangi sıkıntılar yaşandığını, varsa o sıkıntıların çözülmesini tüm paydaşlarımızla değerlendirmek için buraya bir ziyaretimiz oldu. O açıdan baktığımızda acil destek programında çok önemli bir sorun olmadığını gördük. Hem bankalarımız açısından hem sivil toplum açısından hem kamu açısından KOSGEB, Valilik ve bakanlık açısından önemli bir sorun yok. Var olana ufak tefek, pürüzleri de arkadaşlarımız yakın takiple çözecekler. Diğer sıfır faizli kredi desteği diye tabir olarak tanımladığımız, Başbakanımızın açıkladığı, sayın bakanımızın verdiği talimatları yakından takip ederek, Türkiye satındaki bu değerlendirmelere yine Kilis asıl model Türkiye'ye model olacak çalışmalar ile model olacak bir ilimiz, Türkiye'deki toplam 460 bin 167 işletmeye verilecek olan sıfır faizli kredinin herhalde ilk faydalanıcısı ve bitiricisi 260 işletmenin bitiricisi muhtemelen Kilis olacak. Sorun gibi gözüken, küçük sorunları büyük sorunlar haline getiren ama buraya geldiğimizde gördüğümüz küçük sorunlar, aslında hiç de dillendirilmemesi gereken sorunlardır. Önümüzdeki hafta içerisinde muhtemelen buradaki paydaşlarımız bize ödemelerin bittiğini söyleyecekler büyük ihtimalle, biz de büyük mutlulukla sayın başbakanımız ve bakanımızla paylaşacağız. Türkiye satındaki Türkiye'de 460 bin 167 sayıyı net söylüyorum. Bunların hepsine sayın başbakanımız ödemelerin yapılacağına ifade etmişti. Şu anda hummalı bir çalışma yapılıyor. Hummalı çalışma ne derseniz, bizim toplam 88 KOSGEB müdürümüz var. Fakat şu andaki sayı 188 olmuş, ne demek bu merkezden yönetici KOSGEB merkezinden yönetici olan 100 arkadaşımızı uzmanlar, şube müdürleri daire başkanlarını illere görevlendirdik. Bakanımızın talimatıyla bütün KOSGEB müdürleri hafta sonu çalışıyor. Cumartesi, Pazar, bizim istediğimiz tek şey beyanname diye bir belge vardır. Bu beyanname işi bu hafta tamamlanıyor. KOSGEB bekleyen her hangi bir iş kalmayacak. Bütün ödemelerin büyük kısmı tamamlanmış olacak" dedi.

Diğer bir çalışmalarının Kilis OSB ile Polateli-Şahinbey OSB'nin çalışması olduğunu ifade eden Aslan, "Polateli-Şahinbey OSB'de en kısa zamanda bacanın tütmesi, buradaki işsiz kardeşlerimizin iş imkanlarının sağlanması ve Kilis'in hem ülke ekonomisine hem de bölge ekonomisine katkısının bir an önce başlatılmasıdır" diye konuştu.

(Mehmet Ali Dağ/İHA)

460 Bin 167 İşletmeye Sıfır Faizli Kredi Verilecek

460 Bin 167 İşletmeye Sıfır Faizli Kredi Verilecek

Kaynak:IHA