5 bin TL maaşla iş imkanı

5 bin TL maaşla iş imkanı
Bu kursu başarıyla tamamlayıp sertifikasını alan kişiler bin 500 lira ile 5 bin lira arasında maaşı olan iş imkanlarına kavuşuyor.

Vinç, kepçe, dozer, greyder gibi ağır iş makinelerini kullananların bin 500 ile 5 bin TL arasında maaşla kolayca iş bulabilmesi her meslekten insanı operatörlük kurslarına yöneltti.

Aralarında öğretmen adaylarından, makam şoförlerine kadar değişik kesimlerden insanlar kurslara katılarak belge alıyor. Kursiyerlerin çoğunluğunu üniversite mezunlarının oluştururken, kurslara yönelik talep her geçen gün artıyor.

Konya'da faaliyet gösteren Safir Operatörlük Kursu'na her yaştan kursiyer müracaatta bulunuyor. Kursa, işadamları, asker emeklileri, sözleşmeli belediye çalışanları, özelleşme kapsamına alınan kamu kurumlarında görev yapan memurlar da katılıyor. Kepçe operatörlüğü kursuna katılanlardan en dikkat çekenler ise Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan yeterli puanı alamadığı için atanamayan öğretmen adayları. Değişik branşlardan fakülte mezunları kamuya yerleşemeyince iş bulma umuduyla operatörlüğe yöneliyor.

Selçuk Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünü bitirdikten sonra atanamayan Özgür Altınsoy, kepçe operatörü olmak için kursa yazıldı. Üç yıldır atanamadığını kaydeden Altınsoy, "Yıllarca okuduk. Ancak KPSS'den yeterli puan alamadığımız için atamamız yapılamadı. Ben de kepçe operatörlüğüne müracaat ettim. Kursu tamamladım, belgemi aldım. Operatör olarak iş bulmak daha kolay. Şimdi Fransa'ya gidip, bu işi yapacağım." dedi.

Operatörlük kursu yetkilisi Aydın Ayhan, Van, Kastamonu, Trabzon, Mersin, Antalya, Samsun gibi illerden çok sayıda kişinin kendilerine müracaatta bulunduğunu söyledi. Kursiyerlere teorik derslerin yanı sıra dozer, kepçe, vinç, greyder, buldozer gibi araçlarla uygulamalı eğitim verildiğini ifade eden Ayhan, özellikle Karayolları Genel Müdürlüğü, İl Özel İdareleri, belediyeler gibi kamu kurumlarının ihtiyaç duyduğu operatörlük için belge şartının olması nedeniyle kursa taleplerin arttığını bildirdi. Başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verdiklerini anlatan Aydın Ayhan şu bilgileri veriyor: "Kursu başarıyla tamamlayanların ehliyetlerine operatörlük sınıfı da eklenebiliyor. Kurs ücreti tercih edilen ağır vasıta iş makinesine göre 450 ile 750 TL arasında değişiyor. Resmi harçlarla birlikte bu ücret bin 250 TL'yi buluyor. Ancak, bu belgeye sahip olanlar kamuya girmek istediğinde büyük avantaj elde ediyor. KPSS'den 90 puan alan bir kişi bu tür kurumlara atanamazken, böyle bir sertifikaya sahip aday 60 puanla bir kamu kurumlarda işe yerleşebiliyor. Geçen yıldan bugüne kadar yaklaşık 600 kişi belge aldı. Bunların önemli bir bölümünü fakülte mezunları oluşturuyor."