5 Çay Eksperi Mevsimlik İşçi Memurluğa Geçti

5 Çay Eksperi Mevsimlik İşçi Memurluğa Geçti
ÇAYKUR’un "kurumda 3 yıl çay eksperi olarak çalışmış olmak ve çay eksperliği mezunu" şartı ile KPSS’den alımını yaptığı memur alımına başvuran çay eksperlerinden memur alımına başvuruda bulunanlardan 5’i memurluğa geçti.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü “ÇAYKUR” tarafından KPSS 2023/1 ile memur alımında lisans mezunu 49 memur alımı, önlisans mezunu 20 memur alımı gerçekleştirildi. ÖSYM üzerinden 13 Temmuz’a kadar yapılan KPSS tercihlerinde 20 önlisans mezunu memur alımında “Çay Eksperliği veya Çay Tarımı ve İşleme Teknolojisi önlisans programından mezun olmak ve kurumda 3 yıl çay eksperi olarak çalışmış olmak” şartı bulunan 5 memur alımına başvuruda bulunan çay eksperlerinden KPSS puan sıralamasına göre 5 kişinin ÇAYKUR’da memurluğa geçtiği öğrenildi.

Memurluğa hak kazanan 5 mevsimlik işçi çay eksperinin önümüzdeki günlerde ÇAYKUR Tarım Dairesi Başkanlığı bünyesinde memuriyete başlayacakları öğrenildi.

ÇAYKUR’un önümüzdeki yıllarda KPSS ile gerçekleştireceği memur alımında “Çay Eksperliği veya Çay Tarımı ve İşleme Teknolojisi önlisans programından mezun olmak ve kurumda 3 yıl çay eksperi olarak çalışmış olmak” şartı ile alımlara daha fazla kontenjan ayıracağı ve bu sayının 20’lere kadar çıkarabileceği bilgisine ulaşıldı.

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında lisans mezunları için de müjdeli haberi vermiş ve ÖSYM ile yazıştıklarını, lisans mezunu kurum çalışanlarının KPSS şartıyla memuriyete geçişi için gerekli girişimleri sürdürdüklerini belirtmişti.

Kaynak:İBRAHİM KÖROĞLU

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
6 Yorum