5 günlük hava tahmin raporu

5 günlük hava tahmin raporu
Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile öğleden sonra İç Ege (Afyon, Uşak, Kütahya, Denizli), Göller Yöresi (Isparta, Burdur), Eskişehir, Konya, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Sinop çevrelerinde kısa süreli sağanak yağış geçişlerinin görüleceği, diğer bölgelerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer bölgelerimizde önemli bir değişiklik olmayacak, güney bölgelerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

RÜZGAR: Genel olarak kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile doğu bölgelerimizde güney ve güneybatı, öğle saatlerinde iç kesimlerde kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege'de zaman zaman kuvvetli olarak esecek.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden zaman zaman kuvvetli olarak esecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra İç Ege (Afyon, Uşak, Kütahya, Denizli) kısa süreli ve yerel olmak üzere gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden zaman zaman kuvvetli olarak esecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Göller Yöresi (Isparta, Burdur) kısa süreli ve yerel olmak üzere gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, batısı ile zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Eskişehir, Konya ve Polatlı çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Sinop çevreleri kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, kıyıları ile öğleden sonra Artvin çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve doğusu parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır) kısa süreli ve yerel olmak üzere gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.