5. İmam Hatipliler Kurultayı yapıldı

5. İmam Hatipliler Kurultayı yapıldı
İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) 5. Kurultayı yapıldı.

Genel Başkanlığı Hüseyin Korkmaz'a devreden Yusuf Ziyaeddin Sula, Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilen kurultayda yaptığı konuşmada, üniversiteye girişte katsayı engeli sebebiyle 15 yıldır farklı meslek eğitimleri için üniversitelere öğrenci veremediklerini, ancak bu yıl YÖK tarafından bu uygulamanın kaldırıldığını söyledi.

Sula, YÖK'ün bu kararına 60 gün içinde bir itiraz olmadığı için geçerli olacağını belirterek, "Danıştay ne karar verir bilemiyoruz. Aleyhte karar çıkarsa eski sistem geri gelmiyor. YÖK üzerinde ufak tefek düzenlemelerle yeni bir karar alacak" dedi.

Katsayı meselesi çözülünce İmam hatiplere başvuruların da arttığını savunan Sula, şöyle konuştu: "Katsayı engeli kalktı. Bu sene 'Durun artık gelmeyin daha fazla alamayız' der duruma geldik. İstanbul'da mevcudun 3 misli öğrenci aldık. Geri çevirdiğimiz epey öğrenci oldu. Türkiye'de batı ülkeleriyle mukayese edildiğinde benzer okul çok az. İngiltere'de kilise, vakıf okulu sayısı 7 bin 500. Bizde topu topu 460-470 imam hatip var. Okul ve binaların sayısının artması lazım. Kapanan orta bölümlerimizin binalarının geri verilmesi lazım."

Sula, imam hatiplerde 7 seneye sığmayan eğitimin 4 seneye hiç sığmadığını ileri sürerek, Arapça ve bir batı dilini öğrenmek ve konuşabilmek için daha fazla süre gerektiğini, ilk 5 yılın ardından öğrencilere imam hatiplerde eğitime devam etme imkanı verilmesi gerektiğini öne sürdü.