5 kez ölümden dönen Belediye Başkanı hayatını kaybetti

5 kez ölümden dönen Belediye Başkanı hayatını kaybetti
İzmir'in Çiğli ilçesinin Belediye Başkanı Ensari Bulut(53), yaklaşık iki haftadır kanser tedavisi gördüğü İstanbul Florence Nightingale Hastanesi'nde akşam saat 20.00 sıralarında hayatını kaybetti.

Yoğun bakımda olan ve öğle saatlerinde durumunun kritik olduğu belirtilen Bulut'un akşam 17.00 sıralarında komaya girdiği bildirildi. Ensari Bulut, girdiği komadan çıkamayarak akşam saat 20.00 sıralarında hayatını kaybetti.

Ensari Bulut'un yakalandığı hastalıklar ve talihsizliklere karşı verdiği mücadele haberlere konu olmuştu.

Yaşamı mücadele içinde geçen ve tam 5 kez ölümle burun buruna gelen Ensari Bulut, 12 Eylül 1980 askeri müdahalesinden üç gün önce siyanürlü kurşunla vurulmuştu. Cezaevine giren Bulut'un ameliyatı 3 ay sonra yapılmıştı. 1987 yılında Gaziemir'de bir aracın kendisine çarpması sonucu havaya uçan Bulut, bu kazadan da sağ olarak kurtulmayı başarmıştı.  

CEP TELEFONU DAHİ KULLANMIYORDU 

Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut, 1992 yılında akciğer kanserine yakalandı. Ameliyat olan Bulut, bir yıl sonra bu kanserden kurtuldu. 2003 yılında Ege Üniversitesi'nde yaptırdığı rutin kontroller sırasında kolon kanserine yakalandığını öğrenen Bulut, 2004 yılında yerel seçimleri kazanarak Çiğli Belediye Başkanı seçildi. Bu arada kolon kanserinin karaciğerine sıçradığını  öğrendi. 4 Ocak 2005'te gerçekleştirilen ameliyatla karaciğerinin bir bölümü alındı. 16 Eylül 2005'te kanser taraması yaptıran ve vücudunda tek bir kanserli hücre kalmadığını öğrenen Bulut, büyük mutluluk yaşadı. Bulut, yaşadıklarından sonra tekrar kansere yakalanmamak için cep telefonu bile kullanmıyordu. 

Akşam saatlerinde hayatını kaybeden Ensari Bulut, 1956 yılında Diyarbakır'da doğdu. İlköğrenimini İzmir'de, orta öğrenimini ise Kırşehir ve Çanakkale Öğretmen Okulu'nda yatılı okuyarak tamamladı. 1975‑1976 döneminde Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Almanca Bölümü'nden mezun oldu. Siyasetle bu dönemde tanıştı. Demokratik köylü hareketi olan 'Köy Koop. İzmir Birliği'nin çeşitli kademelerinde yöneticilik yaptı. Bu yapı içinde Macaristan ve Avusturya'da ihracat organizasyoncusu olarak görev aldı. 1990'dan sonra kendi ş irketini kurdu. Belediye Başkanı seçilince şirketini devretti. 1984 yılında SODEP'e girdi ve gençlik komisyonları nın ilk kurucu üyelerinden birisi oldu. SHP'nin ve CHP'nin çeşitli yönetim kademelerinde görev aldı. 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde Çiğli'den belediye başkanı seçildi. İzmir'de çeşitli sivil toplum örgütleri ve Bilimsel Eğitim Vakfı'nın (BİLSES) kurucu üyesi olan Ensari Bulut evliydi.