5 Yıldır Göremediği Eşine Kavuştu

5 Yıldır Göremediği Eşine Kavuştu
Resmi nikahı bulunmadığı için "vize ihlali" nedeniyle Türkiye'den 5 çocuğuyla sınır dışı edilen Gürcistan vatandaşı 47 yaşındaki Lali Gaprindashvili,...

Resmi nikahı bulunmadığı için "vize ihlali" nedeniyle Türkiye'den 5 çocuğuyla sınır dışı edilen Gürcistan vatandaşı 47 yaşındaki Lali Gaprindashvili, yaklaşık 5 yıldır göremediği eşine kavuştu.

Türk vatandaşı olan Ali Osman Dalgıç (65), yaklaşık 15 yıl önce Gürcistan uyruklu Lali Gaprındashvili ile Türkiye'de tanışarak dini nikahı ile evlendi. Bu evlilikten 5 çocuk dünyaya getiren anne Lali Gaprındashvili, Türkiye'de yaşadığı süreyi ihlal ettiği güvenlik güçlerinde tespit edilince, Türkiye'den 5 çocuğuyla birlikte sınır dışı edildi. Tır şoförlüğü yaparak ailesinin geçimini sağlayan baba Ali Osman Dalgıç, maddi durumu iyi olmadığı için eşinin "vize ihlali" nedeniyle ödemesi gereken 5 bin 364 lirayı ödeyemedi. Durumdan haberdar olan Artvin Valisi Ömer Doğanay ise, aileyi birleştirmek için, Artvin Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünü talimat vererek, gerekli girişimlerin kısa sürede başlatılması istedi.

Bu arada Vali Doğanay, Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğu ile temasa geçerek, konu hakkında bilgilendirmede bulundu. Başkonsolosluk ise yaptığı araştırmada, ailenin Batum şehrinde bir apartmanın bodrum katında yaşadığını tespit etti. Annenin psikolojik sorunları nedeniyle Gürcistan'da bir hastanede tedavi gördüğünü, 5 çocuğun ise tek başlarına bir apartmanın bodrum katında hayatlarını zor şartlar altında idame ettirdikleri, bakım ve korumaya muhtaç durumda oldukları tespit edildi.

Öte yandan Artvin Valiliği Türkiye'de yaşayan baba Ali Osman Dalgıç'a ulaşmak için çalışma başlattı. Yapılan araştırmada Dalgıç'ın İstanbul'da bir firmada tır şoförü olarak çalıştığını tespit edildiği ve trafik kazasına karşıması sebebiyle yaklaşık 3 aydır cezaevinde yattığını öğrendi. Cezasını tamamlayan Dalgıç, yaklaşık bir aydır daha önce çalıştığı firmada tır şoförü olarak çalışmaya başladığını tespit eden Artvin Valiliği telefonla irtibat sağlayarak Artvin'e davet etti.

Vize ihlal parası ödendi

Bunun üzerine Artvin Valiliği ile bazı hayırsever vatandaşların yardımıyla anne Gaprındashvili'nin "vize ihlal" parası olan 5 bin 364 lira ödenmesinin ardından yaklaşık 5 yıldır babalarından ayrı yaşamak zorunda kalan anne ve 5 çocuğu babalarına Sarp Sınır Kapısı'nda büyük bir mutlulukla babalarına kavuştu. Aileyi makamında kabul eden Vali Doğanay, "geçmiş olsun" dileklerinde bulunarak, aileye bundan sonraki yaşamlarında birliktelik ve ömür boyu sağlık, başarı ve mutluluklar diledi. Zor yıllar geçiren ailenin geçte olsa kavuşmasına çok sevindiğini belirten Doğanay, valilik her zaman yardıma muhtaç ve dar gelirli ailelerin yanlarında olduklarını kaydederek, Dalgıç ailesine bundan sonrada manevi maddi destek vereceklerini söyledi.

Yıllar sonra bir araya gelen Dalgıç ailesini, Artvin'de bir kamunun misafirhanesinde ağırladıklarını belirten Doğanay, ailenin çocukları sünnet ettirme taleplerini ve resmi nikah için gerekli işlemleri başlatacağını kaydetti.

Çocuklarının bir fotoğrafı bile yoktu

Çok sevdiği ailesine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten baba Dalgıç," Yaklaşık 15 yıl önce Gürcistan uyruklu eşimle dini nikahı ile evlendim. Bu evlilikten 5 çocuğumuz oldu. Eşim bir daha ülkesine dönmedi. Eşimin Türkiye'de ikamet süresi geçtiği için 5 çocuğumla birlikte Gürcistan'a sınır dışı edildi" dedi.

Maddi durumunun iyi olmadığını, eşinden ve çocuklarından ayrı yaşadığı 5 yıl boyunca çok zor günler geçirdiğini belirten Dalgıç," İstanbul'da bir firmada tır şoförlüğü yaparak aileme maddi olarak destek çıkmaya çalışıyordum. Bu zor süreçte her şey beni buldu. Trafik kazası yaptım ve hapse düştüm. Hapisten çıkınca tekrar şoför olarak çalışmaya başladım Gürcistan'da yaşayan aileme bir ev tuttum. Aileme düzenli olarak para göndermeye çalışıyordum. En küçük oğlum 1 yaşında iken eşim sınır dışı edilmişti. Çocuklarımın bir fotoğrafları bile yoktu. Şimdi hepsi çok büyümüşler. Allahıma şükürler olsun ki devletimiz ve hükümetimiz bana sahip çıktı ve 5 yılın ardından eşime ve çocuklarıma kavuştum. Buradan Artvin Valimiz Ömer Doğanay'a, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürümüze ve hayırsever vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı Artvin Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünce koruma altına alınan aileye psikolog tarafından destek veriliyor.

5 Yıldır Göremediği Eşine Kavuştu

5 Yıldır Göremediği Eşine Kavuştu

5 Yıldır Göremediği Eşine Kavuştu

Kaynak:IHA