50 Bin Kişiye Hamsi Ekmek İkram Edilecek

50 Bin Kişiye Hamsi Ekmek İkram Edilecek
İstanbul Esenler Rizeliler Derneği tarafından organize edilen "Hamsi Festivali ve Horon Etkinliği"nin hafta sonu gerçekleştirileceği bildirildi.

İstanbul  Esenler Rizeliler Derneği'nin bu yıl 4.'sünü düzenleyeceği "Hamsi Festivali ve Horon Etkinliği"nin 13 Ocak 2013 Pazar günü gerçekleşeceği bildirildi.

İstanbul  Esenler Rizeliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Barış Al tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hamsi Festivali ve Horon Etkinliği'nin 13 Ocak 2013 Pazar günü saat:12.00'de İstanbul Esenler Dörtyol Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirileceği bildirildi.

Başkan Al, açıklamasında, 50 bin kişiye ekmek arası hamsi ikram edileceğini ve etkinliğin Karadeniz'in vazgeçilmezlerinden olan horon ile devam edeceğini kaydederek "Metropol yaşamında kaybolmuş, komşuluk ilişkileri zayıflamış, mahallesi ve ilçesindeki esnaf ve hemşerilerinden habersiz yaşayan hemşerilerimiz ile Esenler halkını biraraya getirmek için önemli adımlar atıyoruz. Buradaki amacımız hamsi yemekten ziyade hemşerilerimizle ve Esenler halkı ile bir kaynaşma ortamı yaratmaktır. Esenler'de yaşayanlar ile hemşerilerimizin daha önce hiç sohbet etmediği kişilerle ortak değerlerde buluşturma gayreti içinde olmaya çalıştık. Hamsi festivaline tüm hemşerilerimizi ve Esenler halkını davet ediyor, ilçelerdeki hemşerilerimizi de bu etkinlikte aramızda görmek istiyoruz." dedi.