50 DAEŞ üyesi terörist öldürüldü

50 DAEŞ üyesi terörist öldürüldü
Kilis'e yapılan roket saldırısının ardından, Suriye'nin Suran, Arşak, İkdah ve İhtimalat bölgelerindeki DAEŞ mevzileri vurularak, toplam 50 DAEŞ üyesi terörist öldürüldü.

Kilis'e yapılan roket saldırısının ardından, Suriye'nin Suran, Arşak, İkdah ve İhtimalat bölgelerindeki DAEŞ mevzilerinin fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryasıyla vurularak, toplam 50 DAEŞ üyesi teröristin öldürüldüğü ifade edildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Kilis'e roket saldırısı düzenlenmesinin ardından, Suriye'de Suran'ın kuzeyindeki bölgede, AN/TPQ-36 hedef tespit radarı ile yerleri tespit edilen DAEŞ'e ait iki Katyuşa mevzisi ile Arşak ve İkdah bölgelerinde tespit edilen bir top mevzisi, sınırda konuşlu fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryasıyla ateş altına alındı. Mevzilerde bulunan 30 DAEŞ üyesi terörist etkisiz hale getirildi. 

Ayrıca, İhtimalat bölgesinde tespit edilen iki top mevzisi, mühimmat deposu, Doçka mevzisi ile bir araç da fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryasıyla açılan ateş sonucu imha edildi. Mevzilerde bulunan 20 DAEŞ mensubu terörist öldürüldü. Söz konusu bölgelerde çok sayıda yaralı DAEŞ mensubu olduğu bilgisine ulaşıldı.