50 gündür açılamayan yol

50 gündür açılamayan yol
Rize'nin Fındıklı ilçesi Meyvalı köyünde meydana gelen heyelanın ardından kapanan köydeki mahallenin yolu, aradan 50 günden fazla geçmesine rağmen açılmadı.

Heyelanın meydana geldiği Cevizlik Mahallesi'nde ikamet eden Sinan Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede 22 Temmuzda yağan şiddetli yağış sonucunda sel ve heyelanların meydana geldiğini belirterek, bu dönemde meydana gelen heyelan sonucu ulaşıma kapanan yollarının aradan 50 günden fazla geçmesine rağmen hala ulaşıma açılmadığını söyledi.

Heyelan olduktan sonra bölgeye bir kepçe geldiğini belirten Çelik, ''Kepçe yoldaki toprağı yol kenarındaki fındıklığa ve evlerin üst bölgesine atmak istedi. Ancak yağacak şiddetli bir yağmurda toprağın evler için tehlike oluşturabileceği endişesiyle biz bunu kabul etmedik. Biz yoldaki toprağın kamyonlarla yüz metre ileriye taşınması gerektiğini düşünüyoruz'' dedi.

Yolun kapalı olması nedeniyle vatandaşların evlerine yürüyerek ulaşmak zorunda kaldıklarını ifade eden Çelik, şunları söyledi: ''Bu yol yaklaşık 30 haneye hitap etmesine karşın hala açılmadı. Köyün diğer yerlerinde tek haneye hitap eden yollara bile bakım yapılırken bizim yolumuz kapalı duruyor. Bu da vatandaşlarımızın zor durumda kalmasına neden oluyor. Bu nedenle İlçe Özel İdaresi'ne başvurdum. Ancak bana muhtarın başvurması gerektiği söylendi. Bu çileden kurtulmak için yolun bir an önce açılmasını istiyoruz.''

Köy muhtarı Güven Ergüven ise yolun açılması için bölgeye iki defa iş makinesi gittiğini, ancak mahalledeki vatandaşların toprağın arazilerine dökülmesini istemedikleri için yolun açılamadığını kaydederek, ''Mahalle sakinleri toprağın kamyonla taşınmasını istiyor. Önümüzdeki günlerde iş makinesini tekrar götürüp yolu açtıracağım'' diye konuştu.