500 bin dolarlık çelenk ülkeyi karıştırdı

500 bin dolarlık çelenk ülkeyi karıştırdı
Hindistan'ın en yoksul ve kalabalık eyaleti Uttar Pradeşin aşağı kast sınıfı Dalit'e mensup olan kadın başbakanı parti mitingine...

Hindistan'ın en yoksul ve kalabalık eyaleti Uttar Pradeşin aşağı kast sınıfı Dalit'e mensup olan kadın başbakanı parti mitingine yaklaşık 500 bin dolar değerinde olduğu tahmin edilen, 1000 rupilik banknotlardan yapılmış bir çelenkle katılması tepki çekti.

Mayawati'ye  Bahujan Samaj Partisi'nin 25. yılı şerefine valiye taraftarları tarafından verilen çelenk tartışma yarattı.

Bekar bir kadın olup sadece Mayawati ismini kullanan başbakanın liderliğini yaptığı solcu Bahujan Samaj Partisi, aşağı kasttan oy alıyor.

Muhalefet partileri olaya büyük tepki gösterirken, Kongre Partisi'nden sözcü Manish Tewari, "Savurganlığıyla insanların durumuyla alay ediyor" diye çıkıştı.  Çelenk olayının Uttar Pradeş'i 2012'de geri alma iteyen Kongre Partisi liderliğindeki federal koalisyonun eline koz verdiği yorumu yapıldı. Televizyon kanalları Mayawati'nin çelenkli görüntülerini defalarca verdi.

Uttar Pradeş, meclise en fazla milletvekili gönderen eyalet olduğu için önem taşıyor. Eyalet aynı zamanda dünyanın en yoksul insanlarının yüzde sekizine ev sahipliği yapıyor.

500-bin-dolarlik-celenk-1.jpg