500 milyon dolarlık tünel

500 milyon dolarlık tünel
Ak Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu'ndan Ovit Tüneli hakkında sevindirici açıklamalar geldi.

Ovit Projesi Trabzon ve Rize İçin Önemli

Ak Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar.,,,

Ak Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu milletvekilliği süresi içinde Rize de bulunuşunun 198.  Gününde yapmış olduğu değerlendirmeleri içinde Karadeniz için hayati önem taşıyan Ovit Tüneli projesi hakkında önemli bilgiler verdi. Bayramoğlu ayın 18 inde Trabzon Karayolları Bölge Müdürlüğü'nde Ovit Dağı'nın yol geçiş güzergahı ve zemin etüdü ihalesinin bitirileceğini de sözlerine ekledi. 

Ak Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu Milletvekilliği süresi içinde Rize'de bulunduğu toplam gün sayısının 198. Gününde sahibi olduğu çay fabrikasında bölge için yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında gazetecilere  açıklamalarda bulundu. Karadeniz Bölgesi için büyük önem teşkil eden ve yıllardır konuşulan Rize İspir Erzurum güzergahı  ile birlikte ekonomiye ve istihdama büyük katkı sağlayacak olan Ovit Dağı tünel projesi hakkında gelinen son noktayı açıkladı.

Bayramoğlu Ovit projesini bir nokta operasyonu olarak düşünürsek bundan sadece Rize ilinin değil Trabzon’un doğusunun Rize ilininde Batı tarafına büyük katkı sağlayacağı açıkça ortada.

Bayramoğlu Başbakan Erdoğan’ın son ziyeretinde de ulaştırma bakanı Binali Yıldırımın Ovit Tüneli ile ilgili net ifadeleri kullandığını ve artık son noktaya geldiklerini söyledi. Bayramoğlu “ayın 18’inde Trabzon Karayolları Bölge Müdürlüğünde Ovit Dağının yol geçiş güzergahı ve zemin etüdü ihalesinin bitirileceğini sonrasında da yer tesliminin önümüzdeki ay içinde yapılacağını, bu süre zarfında da Erzurum bölgesinin kendi çalışmalarını tamamlama fırsatı bulduğunu ve  tünelin boyunun 12 kilometre boyunda olacağını, maliyetinin de 500 milyon dolar bulacağını aktararak ortalama yatırım boyutları ile birlikte tünelin  5 yıl içinde bitirilmesini planladıklarını" söyledi.

Bayramoğlu  Ovit Tünelinin önemi hakkında da bilgiler vererek “bunun 2 gerekçesi olduğunu birincisinin Gap projesinin bağlantısı olarak kesinlikte kuzey güney bağlantılarını açılmasının gerektiğini  bununla birliktede  4 limanı  aktif hale getirecek güzergahları oluşturmalıyız” dedi ve “Hopa, Rize, Trabzon ve Giresun limanları. Bu yollar kanalları ile büyük önem teşkil edecekler. 2.önemli unsur ise İran ile yaptığımız çalışmalar. İran’ın batıdan ital ettiği ürünlerin kendi ülkesine gümrük yoluyla giriş yolu. güneydeki benderabbas limanı yani hint okyanusu  bunda hint okyanusuna gidebilmesi için ya Süveyş Kanalını geçmesi lazım yada Ümit Burnunu dönmesi lazım. Bu iki yerde de bazı riskler var. Birinde Somalili korsanlar birinde de sürenin uzun olması. Bundan dolayı da yol güzergahı daha da önem teşkil ediyor” açıklamasını yaptı.

Bayramoğlu son olarak yıllardır konuşulan  Ovit Dağ Tünel projesinde bu gelişmelerin oluşması halinde  Karadeniz'de limanların yer alacağı önemi ve ekonomiye sağlayacağı artıları göz önünde bulundurmak projeyi bir kez daha önemli hale getiriyor diye konuştu.