500 TL verene sahte diploma

500 TL verene sahte diploma
Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin gerçekleştirdiği bir operasyonda para karşılığı sahte ''ustalık ve kalfalık diploması'' verdiği bildirilen 7 kişi gözaltına alındı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği görevlileri bir istihbaratı değerlendirerek bazı kişilerin sahte diploma düzenlediklerini belirledi. Yapılan çalışmaların ardından, Ahmet E, Murat T, Emel Ü, Yılmaz S, Aysel V, Duygu Ç. ve Ömer A. adlı kişiler gözaltına alındı.

Zanlıların Milli Eğitim Müdürlüklerinin açtığı kurslara gitmeyen kişilere para karşılığı sahte ''ustalık ve kalfalık diploması'' düzenledikleri belirlendi. Sahte diplomaların 500-1000 TL para karşılığında verildiği bildirildi.

Zanlıların belge düzenledikleri kişilerin listesiyle ilgili bir ajandayı da ortaya çıkaran polis, bu diplomaları kullanarak çeşitli kamu kuruluşlarında çalışmaya başlayanlar bazı kişiler de tespit etti.

Gözaltına alınan kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda boş diploma, nüfus cüzdanı fotokopileri ve bazı dokümana el konuldu.