54 Kez Çaldı 53'te Yakalandı

54 Kez Çaldı 53'te Yakalandı
54 ayrı hırsızlık kaydı olan ve hakkında yakalama kararı bulunan hırsız 53 plaka kodlu Rize'de yakayı ele verdi.

Hakkında 54 ayrı hırsızlık kaydı olan, hakkında yakalama kararı bulunan hırsız Rize’de yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, hakkında 54 ayrı hırsızlık kaydı olan ve hırsızlık suçlarından dolayı hakkında 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Eskişehir nüfusuna kayıtlı İ.Y., Rize’de vatandaşların dikkati sonucu polis tarafından yakalandı.

Türkiye’nin bir çok ilinde aranan İ.Y. son olarak Rize’nin Piriçelebi Mahallesi’nde bulunan bir binaya girerek elindeki bir düzenek ile boş olduğunu tespit ettiği evlerin kapısını açmaya çalışırken fark edildi. Bir vatandaşın dikkati üzerine fark edilen İ.Y. polis tarafından girdiği evde suçüstü yakalandı.

Üç ay önce hırsızlık suçundan girdiği cezaevinden çıktığı öğrenilen İ.Y, Rize Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkartıldığı mahkeme tarafından yeniden cezaevine gönderildi.

Rize İl Emniyet Müdürlüğünce vatandaşlara bir kez daha uyarıda bulunarak, vatandaşımızın bu tür üzücü olaylarla karşılaşmaması için; bina girişlerine mümkün olduğu kadar güvenlik kamerası taktırmaları, yabancı şahıslara binalarının kapılarını açmamaları, gördükleri şüpheli yabancı şahıslarla ilgili olarak 155 Polis İmdat hattını arayarak yardım istemeleri gerektiği belirtildi.

rize’de-yakayi-ele-verdi--1.jpg