56 Bilim Adamı İnceledi

56 Bilim Adamı İnceledi
Karadeniz Çevre Derneği (KAÇED) Başkanı Yaşar Yeğen, I. Ulusal Toprak ve Su Kaynakları Kongresi'ne gönderdiği bildirinin kabul edildiğini bildirdi.

Karadeniz Çevre Derneği (KAÇED) Başkanı Yaşar Yeğen, yaptığı yazılı açıklamada, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Eskişehir Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin 1-4 Haziran 2010 tarihleri arasında düzenleyecekleri I. Ulusal Toprak ve Su Kaynakları Kongresi'ne ''Doğu Karadeniz Havzası Entegre Su Kaynakları Yönetimi'' isimli bildiri gönderdiğini belirtti.

Gönderdiği bildirinin 56 kişilik bilim insanı tarafından değerlendirildiğini ve kabul edildiğini ifade eden Yeğen, şunları kaydetti: ''Dünyada stratejik bir öneme sahip olan toprak ve su kaynaklarının korunması hayati önem taşımaktadır. Kongre bu gibi konuların tartışılması ve elde edilen bulguların paylaşılması amacıyla düzenlenmiştir. Tarımsal araştırma sonuçlarının yanında Türkiye'de, dünyada ve özellikle Ortadoğu bölgesinde toprak ve su kaynakları ile ilgili meydana gelen ve gelebilecek gelişmelerle ilgili projeksiyonlar ve senaryolar üretilmelidir. Muhtemel risklere karşı düşünceler ortaya konulmalıdır. Bu ulusal bir görevdir ve son derece stratejiktir. Bu görevin yerine getirilmesi de ancak bu konuda uzmanlaşmış kişiler ve birimler vasıtası ile mümkündür.''