Olay53.com
08 Şubat 2012 Çarşamba
Rizelilerin Trabzon'daki Feci Kazasında 2 Ölü, 1 Yaralı
Gürcistan'a Gidecekler Dikkat!
Başkan Bakırcı'ya Saldırı
15 Yıl Sonra Rize'de İlk Kez VİDEO...
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
10 Mart 2010 Çarşamba 09:26

6 çocuklu kadına pankart hapsi

Adaletin kestiği parmak bi kez acıttı. Parti kapatmayı protesto eden kadının eline tutuşturulan pankart pahalıya patladı.

DTP'nin Aralık 2009'da Siirt'te düzenlediği basın açıklaması sırasında, kendisine verilen ve okuma yazması olmadığı için, üzerinde ne yazdığını bilmediği pankartı taşıyan 6 çocuk annesi Vesile Tadik (49) 7 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Türkçe bilmediği için tercüman aracılığıyla savunma yapan Tadik, 'Açıklama sırasında kadınların bulunduğu grubun içerisindeydim. Burada bana bir pankart verdiler. Benim okumam yazmam yoktur. Bu nedenle pankartta ne yazdığını bilmeden yanımdaki diğer kadınlarla birlikte açtım'' dedi.

Mahkeme heyeti, Tadik'i, TCK'nın ''terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme'' suçundan 6 yıl 3 ay, ''terör örgütünün propagandasını yapma'' suçundan da 1 yıl olmak üzere toplam 7 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

SAVCI 'YAŞI GEREĞİ ÖRGÜTLE HAREKET EDEMEZ' DEDİ AMA

Tadik'in avukatı Şakir Demir, benzer olaylarda mahkemeler arasında farklı kararların çıktığını ifade ederek, 'Savcı sanığın cinsiyeti, yaşı ve eğitim durumunu göz önünde bulundurarak, örgüt adına hareket etmesinin imkansız olduğunu belirtmiş, sadece propagandadan yargılanmasını talep etmişti. Ancak mahkeme, iki ayrı suçtan da ceza verdi'' diye konuştu.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
RİZE