6 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

6 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Kobani'deki yaşananları bahane ederek sokağa dökülen göstericiler ortalığı birbirine katınca bazı illerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Kobani'deki yaşananları bahane ederek sokağa dökülen göstericiler ortalığı birbirine katınca bazı illerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İşte o iller;

DİYARBAKIR

Diyarbakır Valiliği ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, ''5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince ilimiz merkez Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir ilçeleri ile dış ilçeler Bismil, Silvan ve Lice ilçelerinde ortaya çıkan şiddet eylemleri nedeniyle bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için 7 Ekim 2014 günü saat 22.00’dan, 8 Ekim 2014 günü sabah saat 07.00’a kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Sokağa çıkma yasağı kararı süre bitiminde duruma göre tekrar değerlendirilecektir. Şehrimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bakımından sokağa çıkma yasağına uyulması büyük önem arz etmektedir” denildi.

Öte yandan kentte yarın bütün okulların tatil edildiği öğrenildi. 

MARDİN

Mardin’de, ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamada, 5 Ekim 2014 tarihinde Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerinde çıkan olayların ardından ilçede asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 11/C maddesi gereğince, Kızıltepe, Nusaybin, Derik, Mazıdağı, Dargeçit ve Savur ilçelerinde, bugün saat 17.00 itibari ile ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi. 

VAN

Van’ın Erciş ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Van Valiliğinden yapılan açıklamada, IŞİD protestoları nedeniyle çıkan olaylar sonucu saat 18.00'den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi. 

BATMAN

Batman Valiliği tarafından kent merkezinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı kararı alındı.
Batman merkezde iki günden beri devem eden IŞİD protestoları nedeniyle Valilik sokağa çıkma yasağı ilan etti. Zırhlı polis araçları ile yapılan anonslarda “Batman Valiliğinin karı ile ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi” denildi. Öte yandan gece saatlerinde itibarıyla polis araçlarının yanı sıra askerde kent merkezine girdi. 

MUŞ

Muş’un Varto ilçesinde yaşanan olayların ardından 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
IŞİD’in Kobani’ye girmesinin protesto edildiği Varto’da ilçe savaş alanına döndü. Bugün çıkan olaylarda Hakan Buksur adlı bir göstericinin hayatını kaybetmesi ve biri ağır 6 kişinin yaralanmasının ardından ilçedeki olaylar büyüdü. İlçedeki eylemciler, 4 okulu ve 2 kamu binasını ateşe vermesinin ardından Varto Kaymakamlığı sokağa çıkma yasağı kararı aldı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ilçede 2 günlük sokağa çıkma yasağı kararı alındığı belirtildi. Öte yandan ilçedeki gerginliğin halen devam ettiği bildirildi.

SİİRT

Siirt'in Kurtalan ilçesinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.