6. Sınıf Öğrencisi Kalemtıraş Bıçağıyla Arkadaşının Yüzünü Kesti

6. Sınıf Öğrencisi Kalemtıraş Bıçağıyla Arkadaşının Yüzünü Kesti
Rize’de bir okulda 6. sınıf öğrencisi kalemtıraş bıçağıyla arkadaşının yüzünü kesti. Rize Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, olayla ilgili açıklamada bulundu.

Olay, geçtiğimiz Salı günü Kurtuluş Ortaokulu’nda meydana geldi.

6. sınıfta okuyan M.C. sınıfta şakalaştığı arkadaşı A.K.A.'yı, kalemtıraştan söktüğü bıçakla yüzünden yaraladı.

A.K.A., öğretmenleri tarafından Rize Devlet Hastanesine kaldırılarak tedaviye alınırken, çocuğun fotoğrafının sosyal medyaya “Momo oyunu yüzünden çocuklar birbirinin yüzünü kesiyor” ifadeleriyle düşmesiyle Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. 

Rize Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik servisi tarafından çok yönlü olarak değerlendirilen olayın iç yüzünde Momo oyunu ile ilgilisinin olmadığı, bir şakalaşma sonucu yaşandığı öğrenildi. 

Olayın duyulması sonrası şok yaşayan aileler şikayette bulunmazken, Rize Milli Eğitim Müdürlüğünün olayla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi. 

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YAŞAR KOÇAK: OLAY TAMAMEN ŞAKA AMAÇLI OLUP HERHANGİ BİR OYUNLA BAĞLANTISI YOKTUR

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, yaralama olayıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sosyal medyada ‘Sınıfta şakalaştığı arkadaşını kalem traş bıçağıyla yaraladı’ konulu haberler yayınlanmıştır. Habere konu olan olay ilimiz Merkez Kurtuluş Ortaokulu 6/B sınıfında okuyan öğrenciler arasında geçmiştir. 05.03.2019 tarihinde 2. Teneffüs bitiminde bir öğrenci diğer arkadaşına kalem kutusundaki kalem traşın yedek bıçağını vererek başka bir arkadaşını şaka ile korkutmasını istemiştir. Yaralanan öğrenci masaya kafasını dayamış yatarken şaka yapmak isteyen öğrenci o öğrencinin yanına giderek dikkatini çekmek için öksürerek ses çıkarır. Bu sırada refleks ile kafasını aniden kaldıran öğrenci, öğrencinin elindeki yedek kalem traş bıçağı ile yanağından yaralanır. Nöbetçi müdür yardımcısı olay üzerine hemen öğrenciyi hastaneye götürür. Öğrencilerin ifadeleri tutanak ile alındığında asla kasıt olmadığı ve şakalaşmanın yanlışlıkla bu boyuta geldiğini belirtmişlerdir. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak olayın çok yönlü olarak değerlendirilmesine yönelik idari inceleme başlatılmıştır. Yaşanan olayın sosyal medyaya yansıdığı gibi herhangi bir oyun (momo-beyaz balina gibi) ile ilgili olmadığı öğrenciler, aileler ve öğretmenlerin dinlenilmesi sonucu tespit edilmiştir. Olaydan diğer öğrencilerinin de olumsuz yönde etkilenmemesi için rehberlik çalışmaları başlatılmıştır” dedi.

6.-sinif-ogrencisi-kalemtiras-bicagiyla-arkadasinin-yuzunu-kesti..jpg