6 Ton Altın Miras Kaldı Ama...

6 Ton Altın Miras Kaldı Ama...
Elazığlı Sait Ali Bayrak ile İsviçre arasındaki altın krizi hala çözülemedi.

Elazığ'da mermer ocakları bulunan Sait Ali Bayrak, babası Hasan Bayrak'ın yıllar önce İsviçre'ye götürdüğünü öne sürdüğü 6 ton altını alabilmek için başlattığı hukuk mücadelesinde son aşamaya gelindiğini söyledi. İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Raimund Kunz, bugün geldiği Elazığ'da Bayrak'a destek olacağını söyledi.

Elazığlı işadamı Sait Ali Bayrak, 1999 yılında ölen babası Hasan Bayrak'ın yıllar önce İsviçre'ye götürüp bir bankaya yatırdığını söylediği 6 ton olan 800 bin altını geri alabimek için hukuk mücadelesi başlattı. Mücadelesini sürdüren Bayrak'ı, dün davet ettiği İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Raimund Kunz, evinde ziyaret etti.

2.20111008011804.jpg

İşadamı Bayrak, babasının altınlarını Türkiye'ye getirmek istediğini belirterek, "Bu konunun en iyi şekilde sonuçlanması ve bir an önce bu varlıklarımıza ulaşmak için bir çaba içerisindeyiz. İsviçre devleti, Dışişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı tamamen bu konuya el atmış durumdadır ve öyle tahmin ediyorum ki kısa bir süre zarfı içerisinde bu konumuz halledilecek ve sorun çözülecektir diye düşünüyorum" dedi.

BAŞBAKAN'LA GÖRÜŞECEK

İşadamı Sait Ali Bayrak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu aldığını ve önümüzdeki günlerde görüşeceğini de belirterek şöyle dedi: "İsviçre Maliye Bakanlığı bankayı incelemeye almış ve İsviçre İçişleri Bakanlığı konuya tamamen el atmış durumda. Öyle tahmin ediyorum ki bu konuyu kısa süre içinde sonuçlandıracaklar. Bu konuyla ilgili İçişleri Bakanlığımız girişimleri bize bir yazı ile bildirdi. İsviçre ile Türkiye arasında bir sözleşme eksikliğinden dolayı herhangi bir şeyin yapılamayacağını bize bildirmişlerdi. Önümüzdeki hafta benim sayın Başbakanımızla konuyla ilgili randevum vardı. Ancak Allah rahmet eylesin, bugün Sayın Başbakanımızın annesi vefat etti. Bundan dolayı tarih biraz değişebilir ama konuyla ilgili önümüzdeki hafta ya da 10 gün içinde başbakanımızla görüşeceğim."

İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Raimund Kunz da Bayrak'ın davetlisi olarak bugün Elazığ'a geldi. Havaalanında davul- zurna eşliğinde çiçeklerle karşılanan Kunz, "Öncelikle beni davet ettiği için sayın Sait Ali Bayrak'a ve ailesine teşekkür ediyorum. Ona her konuda yardımcı olmak ve onu tanımak için buradayım" dedi.

Yıllardar devam eden miras konusundaki son gelişmelerin sorulması üzerine İsviçre Büyükelçisi Kunz, "Bu problemi çözmek uğraşındayız. Elçilik olarak ve devlet olarak bu problemin çözümü için büyük uğraş veriyoruz. Umarız ki kısa zamanda bir şeyler yapabiliriz. Uğraşacağız" dedi.