6 yaşındaki kız kendini astı

6 yaşındaki kız kendini astı
"Odana git" cezası intihar ettirdi...

ABD'de cezalandırma amacıyla odasına gönderilen altı yaşındaki kızın intihar ettiği sanılıyor.

Annesiyle tartıştıktan sonra odasına gönderilen Samantha Kuberskki, Oregon'daki evindeki odasında bir kemerle kendini asmış haldre bulundu.

Savcı küçük kızın ölümünü intihar olarak açıklanırken, polis olayın kaza olduğunu düşünüyor.

Polis, küçük kızın kumaş pantolon kemerini boynuna dolarken ne yaptığını bilmediği konusunda ısrarlı.

Geçen aralık ayında meydana gelen olay, Samantha'nın üç kızkardeşiyle birlikte okuldan dönmesinin ardından gerçekleşmişti.

Annesi Kellie ile tartıştıktan sonra küçük kıza odasına gitmesi söylenmişti. Kellie Kuberskki, kızını ranzanın parmaklığında kemerle asılmış halde buldu. Kızını hayata döndürmeye çalıştı. Hastaneye kaldırılan küçük kız yaşamını yitirdi. Samantha'ya daha önce kemerle oynamamasının söylendiği, ancak kızın intihar eğilimi olmadığı belirtildi.

İlk tıbbi tetkiki yapan uzman ölümü intihar diye açıklarken, psikiyatrist Doktor Kirk Wolfe, küçük kızın ne yaptığının bilincinde olmadığı konusunda polisle hemfikir.

Doktor, "O yaşlardaki çocukların çoğu ölümün gerçekten ne olduğunun bilincinde olmuyor. 8, 9, 10 yaşlarına dek, ölümün son olduğunu ve geri dönüş olmadığını anlamıyorlar" diye konuştu.

Olayla ilgili inceleme sürüyor. Olayın bir intihar olduğu kesinleşirse Samantha, ABD'de intihar eden en genç kişilerden biri olacak.

samantha-kuberskki.jpg