60 yıllık cami yarım saatte kül oldu

60 yıllık cami yarım saatte kül oldu
Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı bin nüfuslu Büyükcamuzağalı köyü camii yarım saat içerisinde yanarak kül oldu.

Alınan bilgiye göre, dün sabah saat 08.00 sıralarında elektrik kontağından çıktığı belirtilen yangında 60 yıllık ahşap cami yarım saat içersinde yanarak kullanılmaz hale geldi.

Köy muhtarı Murat Kurt, yangının çıkmasıyla, haber verdiği Ceyhan ve çevre beldelerdeki itfaiye ekiplerinin hemen geldiğini ancak 60 yıl önce yapılan caminin tamamen ahşap olduğu için yarım saat bile sürmeden küle döndüğünü ifade etti.

Kurt, "Yangını söndürdük ancak geriye bir şey kalmadı. Yeni cami yaptırmak için gerekli resmi kurumlara başvurumuzu yaptık. Hayırseverlerden destek bekliyoruz. Çok üzgünüz. Yeni cami yapılana kadar eski imam lojmanını mescit olarak kullanacağız" dedi.

Köye, yangından bir gün önce atanan imam İsmet Kavut ise "Sabah ezanını okuduktan sonra yarım saat kadar camide kaldım. Hiçbir şey yoktu. Ancak bir iki saat sonra camiden birden alevler yükseldi. Kısa bir süre içerisinde halılar, kitaplar ve cihazlar tamamen yandı" dedi.

Caminin bitişiğinde evi bulunan Şeref Tok isimli vatandaş ise caminin yanmasından dolayı büyük bir panik yaşadıklarını ifade ederek çocuklarıyla birlikte evi tahliye ettiklerini söyledi.

20.20100208185953..jpg

Yangını ilk görenlerden Ayşe Tok, büyük bir panik yaşadıklarını belirterek, "Eşime hemen haber verdim. Caminin bitişiğinde oturuyoruz. Minare de üzerimize düşebilir endişesi ile evimizi boşalttık" diye konuştu.

Yangının etkisiyle yaklaşık 200 kişilik caminin içerisinde bulunan portakal ve turunç ağaçları da yandı.

Yangın anı bazı vatandaşlar tarafından da cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

21.20100208190014..jpg