65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalkıyor

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalkıyor
Özel Halk Otobüsleri Birliği, tüm Türkiye'de 65 yaş üstü ücretsiz taşıma hizmetini ekim ayında durdurma kararı aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Özel Halk Otobüsleri Birliği'nin tüm Türkiye'de 65 yaş üstü ücretsiz taşıma hizmetini Ekim ayında durdurma kararı aldığını duyurdu.

ABB'nin konuya ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım şöyle: "Ankara'da değil tüm Türkiye'de bu karar alındı. Kararı alan ABB değil, Özel Halk Otobüsleri Birliği. Kararın nedeni ABB'nin desteği kesmesi değil, ekonominin kötü olması ve artan mazot fiyatları. Kararı alanların talepleri, ücretsiz binen vatandaşlar için Bakanlık tarafından verilen desteğin artırılması. Ücretsiz taşıma yetkisi kanunla belirlenmektedir. Buna Belediye müdahale edemez. Çamur, yine atanın eline bulaşmıştır."

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.