7 Aydır Bir İşi Bitiremedi.

7 Aydır Bir İşi Bitiremedi.
Çaykur’da alım evleri çay eksperi bekleyedursun Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun eksper alımı için neyi beklediğini bilen yok.

Çaykur alım evleri eksper bekliyor, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu neyi bekliyor?

Çaykur’un mevsimlik işçi alımlarını çığrından çıkaran ve 7 aydır işçi alımını tamamlayamayan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, son olarak 5 gün önce mülakatları yapılan çay eksperlerini işe almak için ne bekliyor?

7 AYDIR İŞÇİ ALIMLARINI SONA ERDİREMEDİ

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 7 ay önce Ocak ayında Çaykur’a 3500 mevsimlik işçi alınacağını açıklamasına rağmen bir türlü işçi alımını sona erdiremedi ve henüz 3500 kişinin tamamı işe başlayamadı.

Çaykur’un eksper alımlarında boşta kalan 84 çay eksperi alımı için İşkur aracılığıyla 1 Temmuz’da iş ilanına çıkıp 10 Temmuz’da iş ilanını sona erdirmesi ve İşkur tarafından fabrika kontenjanlarının 3 katı listenin Çaykur’a bildirilmesine ve Çaykur’un 27 Temmuz Pazartesi günü Trabzon başvuruları dışındaki adaylarla mülakat yapmasına rağmen sonuçları bir türlü açıklamaması ve işe girecek adayları belirleyip çay eksperlerini işbaşı yaptırmaması tepkilere neden oluyor.

MÜLAKATTAN SONRA 5 GÜN GEÇTİ TORPİLLİLER Mİ BELİRLENİYOR?

2. sürgün alımlarının başlaması, çay alım evlerinde eksper ihtiyacının olması ve mülakatların 5 gün önce yapılmasına rağmen Çaykur’un işe girecekleri belirlememesi torpil iddialarını gündeme taşıdı.

ÇAY SEZONU BİTİNCE Mİ ÇAY EKSPERLERİ İŞE ALINACAK?

İsimleri bizde saklı kalmak kaydıyla açıklamada bulunan çay eksperi adayları, 27 Temmuz’da Çaykur tarafından mülakata alınmalarına rağmen henüz sonuçların açıklanmadığını ifade ederek, “Torpilliler mi işe alınacağından bekliyorlar” diye soru yönelterek, “Normal şartlarda şimdiye kadar işe gireceklerin belli olması ve işbaşı yapmaları gerekiyordu. Ancak sonuçların açıklanmaması dolayısıyla sanırız torpilli olanların belirlenmesi uzun sürdü ve kimlerin işe gireceğini henüz belirleyemediler. 7 aydır Çaykur’da işe girmek için beklediğimizden başka bir iş içinde hiçbir yere müracaatta bulunamıyoruz. Çay sezonu bittikten sonra mı bizleri işe alacaklar? Böyle giderse 120 günü dolduramadan bizi işten çıkaracaklar. Neden bizim hakkımız yeniliyor. 5 gün geçti bir mülakat sonucunu tamamlayamadılar. 120 günü dolduramadan bizi çıkarırsalar 5 günlük kaybımızı kimler, nasıl, ne şekilde telafi edecek. Adalet bu mu?” şeklinde sitem edip, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nu eleştirdiler.

25 KİŞİ İŞBAŞI YAPMAYABİLİR, DİĞERLERİ 120 GÜN DOLMADAN ÇIKARILABİLİRLER

Öte yandan Çaykur’un fabrika kontenjanı dışında başvuru gerçekleşen Trabzon’da çay eksperlerinin işe başladığı, Trabzon’da boş kalan 25 kişilik çay eksperi alımının bu yıl yapılmayabileceği ve son alınacak 84 çay eksperinin 120 günü doldurmasına bakılmaksızın sezon sonu işten çıkarılabilecekleri öğrenildi.