7 Bin Çaykur İşçisi Greve Gidiyor

7 Bin Çaykur İşçisi Greve Gidiyor
Tek Gıda-İş Rize Şube Başkanı Ziya Aksoy, Çaykur'a bağlı 58 iş yerinde 7 bin Çaykur işçisinin 22 Nisan sabahı greve başlayacağını bildirdi.

Aksoy, yaptığı açıklamada, grevin Türkiye'de son 20 yılda yaşanmış en büyük grev olacağına dikkat çekerek, "Çaykur'da çalışan 9 bin işçinin 7 bini 22 Nisan sabahı grevde olacak. Çaykur'da yaklaşık 5 yıl süren sendikal mücadele sürecinde işçilerin kaybı olan 5 yıllık alacaklarının ödenmesi ve yeni zam oranlarının belirlenmesi için Kamu İşveren Sendikası ile başlattığımız toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alamadık. Bu kapsamda Pazartesi günü saat 08.00 itibariyle Çaykur'a ait 58 işletmede grev uygulanmaya başlanacak." dedi.

Aksoy, şöyle devam etti: "Bu grevin bir hafta veya 10 gün sürmesiyle birlikte fabrikaların yeni yaş çay kampanya dönemine yetişmeme durumu var. Kampanya döneminin açılmasıyla birlikte grev devam ettiği için müstahsil çayını toplayamayacak ve çay dalında kalacaktır. Çaykur büyük bir sıkıntı ile yöre halkı da büyük bir riskle karşı karşıya kalacaktır. Bu sözleşmenin sağlıklı bir şekilde bitmesi için bütün çabamızı ortaya koyduk. Ancak Çaykur işvereni ve onun adına Kamu İşverenleri Sendikası bize hukuksuzluğu dayatıyor, bizim çalışanlarımızın taleplerini görmezden gelmeye çalışıyor."