7 Cenaze Defnedildi, 4’ü Ağır 12 Yaralı Rize’de Dua Bekliyor!

7 Cenaze Defnedildi, 4’ü Ağır 12 Yaralı Rize’de Dua Bekliyor!
8 vatandaşın yaşamını yitirdiği, biri çocuk olmak üzere 3 vatandaşın halen kayıp olduğu, 19 vatandaşın da yaralı olduğu Artvin’den 4’ü ağır, 8’i yaralı olmak üzere 12 kişi Rize’de tedavi görüyor.

Artvin'in Arhavi, Hopa ve Borçka ilçelerinde yaşanan sel felaketinin ardından, 46 AFAD arama kurtarma ekibi ile 372 personelin arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Hopa’nın Eşmekaya Köyünde evin içini sel ve heyelan basması sonucu yaralanan 19 yaralıdan 12’si Rize Devlet ile Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi  altına alındı. Yaralılardan 4’ü henüz hayati tehlikeyi atlatamazken, 8’inin ise hayati tehlikesi bulunmuyor.

Hayati tehlikeleri bulunan Erdal Gümüşkaya, Yağmur Gümüşkaya, Tuğba Gedik ve 1 yaşındaki Birgüzel Durmuş ile hayati tehlikeleri bulunmayan Nida Gümüşkaya, Zeliha Gümüşkaya, Rabia Durmuş ve Erhan Durmuş’un tedavileri Rize Devlet Hastanesi’nde; yine hayati tehlikeleri bulunmayan Cemal Türkoğlu, Ayla Su, Cansu Kaya ve Ümmi Gülsü’nün ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavileri devam ediyor.

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığından Artvin'in Hopa ilçesinde meydana gelen sel ve heyelan sonrası 3 ayrı helikopter ile 10 kişilik arama kurtarma ekibinin bölgeye sevk edildiği bildirildi.

artvin-hopa-sel-(3).jpg

HAYATINI KAYBEDEN 7 KİŞİNİN CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Sel ve heyelanlar nedeniyle enkaz altında kalarak yaşamını yitiren Ünsal Gedik ve oğlu Erdal Eren Gedik ile Emniyet Gedik için Yoldere köyü Aşağı Mahalle Camisi'nde öğle vakti cenaze namazı kılındı. Cenazeler, Yoldere köyü mezarlığına defnedildi.

Orta Hopa Mahallesinde heyelan nedeniyle yıkılan evin enkazında kalan Hacer ve Altan Kaya çifti ile kızları Sevinç Toksoy’un cenazeleri Orta Hopa Camisinde kılınan öğlen namazının ardından aile mezarlığına defnedildi. Yukarı Kule Dibi Mahallesinde sel sularına kapılarak hayatını kaybeden Nermin Demir ise Hopa Merkez Camisinde kılınan namazın ardından  aile mezarlığına defnedildi.

artvin-hopa-sel-(1).jpg

ANNESİNİ SEDYE İLE SON KEZ GÖRMEYE GELDİ

Türk bayrağına sarılı cenazeler, dün enkaz altından çıkartılarak Rize Devlet Hastanesine kaldırılan Emniyet Gedik'in kızı Cansu Kaya'nın annesini son kez görmesi için yaklaşık 1,5 saat bekletildi.

Cenaze törenine ambulansla getirilen Kaya, sedyeyle taşınarak annesinin tabutunun yanına götürüldü. Tabutu eliyle tutan Kaya, "Beni buraya, bunun için mi getirdiniz? Kim var orada, anne" diyerek gözyaşı döktü.

Emniyet Gedik'in enkaz altından çıkartılan diğer kızı Tuğba Gedik ise tedavisi devam ettiği için cenaze törenine katılamadı.

VALİ CİRİT, SEL VE HEYELAN BÖLGESİNDE İNCELEMEDE

AFAD ve AKUT ile çevre illerden gelen ekipler, kendilerine gelen kayıp ihbarları doğrultusunda arama çalışmalarına devam ediyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce oluşturulan 10 kişilik ekip de bölgede hasar tespit çalışmalarına başladı. Artvin Valisi Kemal Cirit de bölgede incelemelerini sürdürüyor, vatandaşların talep ve şikayetlerini dinliyor.

Hopa Kaymakamlığında vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için kriz merkezi oluşturuldu. Merkezdeki yetkililer, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda dilekçe alıyor. Kızılay ekipleri ise vatandaşların mağdur olmaması için bölgede ekmek ve su ihtiyacını karşılamak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

artvin-hopa-sel-(19).jpg

artvin-hopa-sel-(6).jpgartvin-hopa-sel-(2).jpg

artvin-hopa-sel-(13)-001.jpgartvin-hopa-sel-(4)-002.jpg

artvin-hopa-sel-(5).jpgartvin-hopa-sel-(7).jpg

artvin-hopa-sel-(8).jpgartvin-hopa-sel-(9).jpg

artvin-hopa-sel-(10).jpgartvin-hopa-sel-(11).jpg

artvin-hopa-sel-(12).jpgartvin-hopa-sel-(14).jpg

artvin-hopa-sel-(15).jpgartvin-hopa-sel-(16).jpg

artvin-hopa-sel-(17).jpgartvin-hopa-sel-(18).jpg

artvin-hopa-sel-(20).jpgartvin-hopa-sel-(21).jpg

artvin-hopa-sel-(22).jpg