“7. İnsan Hakları Film Günleri” Giresun’da Başlıyor

“7. İnsan Hakları Film Günleri” Giresun’da Başlıyor
Giresun Belediyesi ev sahipliğinde "AB Türkiye Delegasyonu 7. İnsan Hakları Film Günleri" öncesi AB Birinci Müsteşarı Francois Naucodie ve Giresun Belediye...

Giresun Belediyesi ev sahipliğinde "AB Türkiye Delegasyonu 7. İnsan Hakları Film Günleri" öncesi AB Birinci Müsteşarı Francois Naucodie ve Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu basın toplantısı düzenledi.

Toplantının açış konuşmasını yapan Başkan Kerim Aksu, Giresun'un AB etkinliklerinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Geçen yıl ilk kez film günlerine ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan Aksu, "Giresunlular'ın yoğun ilgisi ile 2 binin üzerinde sinemasever filmleri izledi. Bu yıl 7.'sini yapıyoruz. AB İnsan Hakları Film Günleri Sokakbaşı Belediye Şehir Tiyatrosu Vahit Sütlaş Sahnesi'nde de yarın 9 Aralık saat 11:00'de "Evim Güzel Evim" filmiyle başlayıp 12 Aralık Salı günü sona erecek. Ben Film Günlerine katkı veren İletişim Fakültemize ve AB Birliği Türkiye Delegasyonuna, Birinci Müsteşarı Francois Naucodie'ye çok teşekkür ediyorum. Giresun'da diğer illerde gerçekleşen film günleri izleyici sayısının üzerine çıktık. Bundan da büyük mutluluk duyuyoruz. Bu film günlerinin burada olması AB'nin aslında Giresunumuza verdiği önemi gösteriyor. Dünyanın hiçbir yerinde, insan hakları algısını, vurgusunu hiç unutturmamız lazım" dedi.

Şiddetin az olduğu ve sakin bir kentte yaşadıklarını belirten Aksu, "Biz Giresun olarak en sakin, şiddetin çok az olduğu bir kentte yaşıyoruz. Barış kenti Giresun'dan dünyaya barış mesajı veriyoruz. Biz sadece ülkemizde değil tüm dünyada barış istiyoruz. Giresun Belediyesi olarak dünyaya barış mesajı vermek için de bu film günlerini düzenliyoruz. İnsan Hakları bildirgesi yaklaşık 70 oldu imzalanalı Türkiye'de buna imza atan ülkelerden bir tanesi. Şiddetten beslenenleri de reddediyoruz. Bu bizim ülkemizde de şiddetten ayrışmadan beslenen siyasetçiler var. Dünyada şiddetten prim toplamak isteyen popülist siyasetçiler var. Biz şiddetin değil barışın, sevginin tarafındayız" ifadelerini kulandı.

AB Türkiye Delegasyonu Gaziantep Ofis Başkanı Birinci Müsteşar Francois Naucodie ise Giresun'na 7. AB İnsan Hakları Film Günleri'ni başlatmak için geldiğini, burada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Müsteşar Naucodie yaptığı konuşmada, "AB İnsan Hakları Film Günleri'nin Türkiye'de 7. senesi gerçekleşecek. Bu yıl İstanbul Ankara Kars ve Giresun'da 4 ana kategori üzerinde yapılmakta. Bu organizasyonun burada gerçekleşmesine katkı veren başta Belediye Başkanı Kerim Aksu'ya ve emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. 30 farklı ülkeden gelenler, 40 dan fazla film, farklı görüş ve bakışlar sunulacak, panellerde düzenlenecek, bu paneller çerçevesinde filmlerin yönetmen ve oyuncuları, İnsan Hakları savunucularıyla bir araya gelip o filmleri izlemeye gelenlerle bir araya gelip sohbet etme şansı bulacak. Giresun'da yarın başlayacak film günlerinde 18 film izleyici ile buluşacak. İnsan Hakları hepimizin, insanlığın en önemli değeridir. Şiddeti istemiyoruz. Barışı hepimizin istediğine inanıyorum" diye konuştu.

“7. İnsan Hakları Film Günleri” Giresun’da Başlıyor

“7. İnsan Hakları Film Günleri” Giresun’da Başlıyor

“7. İnsan Hakları Film Günleri” Giresun’da Başlıyor

Kaynak:IHA