7 kişi, 3 kuruş bahşiş için canından olmuş! (VİDEO)

7 kişi, 3 kuruş bahşiş için canından olmuş! (VİDEO)
Elazığ'ın Baskil ilçesinde, dün gece yol keserek gelin aracından bahşiş istenmesi faciaya yol açtı. Kazada, 86 kişi yaralanırken 7 kişi de hayatını kaybetti.

Kazada, şoförün arkasında oturan ve yaralı olarak kurtulan Doğukan Bilboğa (15), "Düğün arabasının önünü para almak için kestiler. Bizim fren tutmayınca arkadan çarptı" diye konuştu.

Düğün dönüşü ilçe girişinde Baskil belediye otobüsünün gelin aracının önünü kesip bahşiş istemesi faciaya yol açtı. Gelin aracına çarpan belediye otobüsüne arkadan gelen araçların çarpmasıyla 2'si olay yerinde 5'i hastanelerde toplam 7 kişi öldü, 15'i ağır 86 kişi de yaralandı.

Kazada yaralanan Aysel Ceylan adlı kadın, düğünden döndüklerini belirterek "Demiryolunu geçtikten sonra gelin aracı ile belediye aracının durduğunu gördüm. Sanki içime doğdu. O an kaza oldu. Neye uğradığımı şaşırdım" dedi.

Bacağı kırılan 16 yaşındaki Ferdi İrmek de, "Düğün arabası bekledi. Yol açılmasını beklerken arkadan çarpma oldu. Düğün konvoyunun önünü kestiler para için" diye konuştu.
Kazayı yara almadan atlatan Yasin Keskin de şunları söyledi: "Belediye şoförlerinin bahşiş için 5 veya 10 lira için yaptıkları 6 ölü, 86 yaralıya sebep oldu. Bunun bedelini kim ödeyecek."

Kazada otobüs şoförünün hemen arkasında oturan Doğukan Bilboğa da bindiği otobüsün freninin patladığını belirterek şöyle konuştu: "Kayabeyi köyüne geldiğimizde şoför dedi ki frene basıyorum tutmuyor. Kendinizi sıkı tutun. Biraz ilerledik gelin konvoyunun önünü tutmuşlardı. Bizim otobüs de arkadan diğer otobüse vurdu. Ben camdan fırladım. Düğün arabasının önünü para almak için kestiler. Bizim fren tutmayınca arkadan çarptı."